In het eerste weekend van oktober gaan twee voorstellingen in première bij  Schouwburg Amstelveen. Vrijdag 5 oktober wordt de rode loper uitgerold voor de toverachtige musical ‘De brief voor de koning’  voor iedereen boven de acht jaar en op zaterdag 6 oktober voor
Café Nol XL met Bij ons in de Jordaan, een ‘sing-a-long’ voor jong en oud.

De musical ‘De brief voor de Koning’ is een ode aan één van de allerbeste kinderboeken aller tijden. Tonke Dragt kreeg in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw. Het is verfilmd, vertaald en wordt nog altijd wordt gelezen. Dát heeft Homemade Productions met scriptschrijver Dick van den Heuvel (winnaar van de Musical Award 2018 voor het script van Was getekend, Annie M.G. Schmidt) voor ogen heeft: een theatervoorstelling waardoor iedereen weer zin krijgt om een boek te lezen.

Café Nol

Zaterdag 6 oktober om 20.00 uur  presenteert Café Nol XL ‘Bij ons in de Jordaan’, een sing-a long voorstelling voor jong en oud. Vanuit het Café Nol XL decor presenteren ‘Lange’ Frans Frederiks, Mieke Stemerdink, Hans Kap, Robert Leroy, Ronald Engel, Barry van Vliet en Davey Bindervoet Amsterdamse smartlappen onder begeleiding van het live orkest van Micky Fisser. Dat betekent meezingen met de klassiekers uit Mokum en verrast worden door de minder bekende pareltjes uit de Jordaan en bijzondere uitvoeringen.

Theateragenda

Op woensdag 3 oktober is De Alex Klaassen Revue – Showponies opnieuw in Schouwburg Amstelveen te zien. Wederom volledig uitverkocht. Donderdag 4 oktober is ook cabaretière Sanne Wallis de Vries terug met haar viersterren programma Gut. Zondag 7 oktober staat jeugdvoorstelling Benjamin de Beer (4+) naar het gelijknamige boek van Herman van Veen in de Kleine Zaal en op woensdag 10 oktober kunnen liefhebbers genieten van het ensemble van bandoneonist Carel Kraayenhof.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.