Wethouder Marijn van Ballegooijen (op foto rechts naast het bord) heeft vorige week samen met de medische hulpverleners die er werken bij het Gezondheidscentrum Marne een bord onthuld met de mededeling dat het in ver vervolg ‘Rookvrij’ is. Een Rookvrij Amstelveen is een ambitie die is vastgelegd in het nieuwe coalitieakkoord. Donderdag 20 september (19.30 uur) is er een informatieavond voor de wijk in het centrum aan Marne 130.

Geïnteresseerden uit de wijken Groenelaan / Middenhoven / Waardhuizen en Keizer Karelpark Oost kunnen zich daarvoor aanmelden via info@gcmarne.nl, maar hoeft niet.

Helft rokers sterft er aan

Dat roken slecht is, zei de wethouder ook in zijn toespraak. “Meer mensen in Nederland sterven aan de gevolgen van roken dan van drank- en drugsgebruik, misdaad en verkeer bij elkaar”, zei hij. Het zijn er volgens hem 20.000 en enkele duizenden sterven door meeroken. “De helft van de mensen die begint met roken overlijdt aan de gevolgen ervan. Oók in Amstelveen. Honderden Amstelveense jongeren en meer dan 10.000 Amstelveense volwassenen roken.”

Kosten

De maatschappelijke kosten als gevolg van roken, zoals door aan uitval en gezondheidszorg, zijn groot, benadrukt hij. “Als we ernstige en veel voorkomende ziektes zoals hart- en vaatziekten en kanker willen terugdringen, vraagt dat een stevige aanpak om het aantal rokers terug te dringen. Onze aanpak vraagt inzet van gemeente, inwoners, bedrijven en andere organisaties. ‘Samen op weg naar een rookvrije generatie’ is de boodschap die we gezamenlijk in heel Amstelveen willen uitdragen.”

Dit jaar willen B&W iedereen in de stad vragen mee te denken over de wijze waarop een rookvrije generatie (in Amstelveen) is te  bevorderen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.