Ook Scholengemeenschap Panta Rhei is blijkbaar gegrepen door het duurzaamheidsvirus. Er worden op dit moment 600 hoogrendement zonnepanelen op de daken van de twee schoolgebouw aan Pandora 1 en 2, geïnstalleerd door het Amstelveense bedrijf Sunprojects. Omdat er al tien jaar geen subsidie kwam van de overheid, betaalt de school de plaatsing nu zelf.

De aanbesteding werd begeleid door Doerk Advies. Het project zal medio oktober gereed zijn. Door het plaatsen van de panelen zal Panta Rhei haar elektravoorziening voor een groot gedeelte zelf gaan opwekken.

Achter het net

De school zegt blij te zijn met deze belangrijke stap.  Adjunct-directeur voor beheer Frank Vijgen zegt dat de school al sinds 2009 de wens te kennen gaf te verduurzamen door middel van zonnepanelen. Er werden verscheidene subsidieaanvragen gedaan. “Maar we visten steeds achter het net. Nu betaalt de school de zonnepanelen zelf, maar per opgewekte kWh krijgen we subsidie van de overheid (SDE),” zegt Vijgen. “Daarnaast profiteren we van een lagere energierekening. En hiermee kunnen we ook nog eens onze maatschappelijke bijdrage aan de verduurzaming leveren.”

Afspraken

Als semi-overheidsgebouwen zijn scholen wettelijk verplicht een bijdrage te leveren aan duurzaamheid. Er komen afspraken daarover met de gemeente Amstelveen. Panta Rhei ziet het ook als een maatschappelijke taak een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Directeur Hans Lambrechts van Sunprojects spreekt over een nieuwe samenwerking. Hij ziet in de commerciële transactie voor zijn bedrijf ook een bijdrage aan “de vergroening van Amstelveen’’ in de installatie.

 

1 REACTIE

  1. Vreemd een semi overheidsinstelling krijgt geen subsidie voor dit soort zaken en particulieren wel waardoor de waarde van hun bezit stijgt en dat wordt ook nog betaald door alle belastingbetalers.
    Nu wordt door het mislopen van die subsidie eigenlijk het potje voor onderwijs zwaarder belast.
    Vreemde gang van zaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.