Vrijdag (21 september) is de zesde editie van de Keep It Clean Day. Amstelveners gaan dan gezamenlijk op pad om zwerfafval, waaraan steeds meer mensen zich storen, op te ruimen. Zij zien volgens de gemeente het belang in van een opgeruimde buurt en ruimen min of meer noodgedwongen de rotzooi zelf op. De gemeente zorgt voor grijpers en ringen.  

De Meeent, Buurtkamer KKP, Villa Randwijck, Pluspunt, Noorddamcentrum, De Bolder, Alleman en De Arc zijn de locaties waar de deelnemers aan de Keep It Clean Day hun acties kunnen beginnen. De inloop is vanaf 09.30 uur. Koffie en thee staan klaar. Van 10.00 tot 12.00 uur zijn de opruimacties.

Traktaties

Vanaf 12.00 uur staan op de startlocatie traktaties klaar voor de deelnemers. Wethouder Floor Gordon van Afvalbeheer (D66) zegt het initiatief toe te juichen. “Ik ga zelf ook met grijpstok en vuilniszak op pad, ” zegt ze.

Iedereen kan trouwens meedoen. Voor deelname aan de Keep It Clean Day kan men zich aanmelden door een e-mail te sturen naar annemarie.van.leent@xs4all.nl onder vermelding van naam, adres en startlocatie. Aanmelden kan ook telefonisch via 06-15219359 of via het Facebook event: Keep It Clean Day

https://www.facebook.com/events/237710850260053/

 

 

1 REACTIE

  1. Maak het op straat gooien van afval strafbaar en handhaaf dit duidelijk.

    De gemeente gebruikt trouwens wel erg lawaaiige bladblazers en veegmachines voor het opruimen van zwerfafval. Daarmee voegt zij nog extra hinder en ergernis toe aan dat van een smerig straatbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.