In cultuur-  en ontmoetingscentrum ANNA, de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg 22, wordt zaterdag 29 september (20.00 uur) de eerste Blues Night gehouden met de Buster Brown Blues Band.

‘Rauwe, donkere zangpartijen gedijen goed in een kerk waar binnenkort ook bier wordt gebrouwen’, vinden de organisatoren.

De muziek van de optredende band kenmerkt zich volgens hen door ‘blue notes’ en heeft haar wortels in de zwarte gospel. ‘Bijzonder aan de band is, dat die blues speelt zoals je het niet vaak meer hoort.’

Eigenzinnig

De muzikanten maken volgens de organisatoren eigenzinnige keuzes die de grenzen van blues opzoeken. ‘Er zijn geen oneindige solo’s, maar er worden liedjes gespeeld met een kop en een staart’.

De band bestaat uit Eelke Ankersmit, afgestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam, Jan Geijtenbeek, jazzcomponist en bekend van zijn drie albums, Sonny Ketting, student aan Conservatorium Zwolle, muziekleraar Jesse Borger, en sessie- en studiogitarist Arend Jansen. Ticketprijs: €7,50 via voorverkoop. €10 aan de deur op de avond van de voorstelling.

Agenda

Overigens staan ook in de volgende maanden van dit jaar muzikale evenementen op de agenda van het cultuurcentrum Anna. In oktober komen op zondagen de singer-songwriters Joshua Meijer (7 oktober), Lisa van Nes (14), Oliver Pesch (21) en Jordi Martin (28). Alle concerten beginnen om 16.00 uur en de entree is steeds gratis.

Vrijdag 14 december is Mick Wilson (ex 10-cc) er om 19.30 uur. Dan kost een ticket € 15.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.