Samen met programmeur Diny Bonestroo knipte wethouder Herbert Raat donderdag het lint door. Op die manier werd Cinema Amstelveen na een ingrijpende verbouwing geopend.

Na meer dan 45 jaar zijn onder meer de oude stoelen verwisseld voor nieuwe, die uiterst comfortabel zitten. Ook is er meer beenruimte gekomen. Er zijn vijftig zitplaatsen minder, maar de oude filmzaal zat toch maar enkele malen in een seizoen boordevol (onder meer bij Ladies Night), zodat mensen teleurgesteld moesten worden. In de nieuwe opzet, met minder zitplaatsen, verwacht men constant een vollere zaal.

Het is overigens geen beteugeling, omdat er de laatste jaren minder interesse voor film zou bestaan, bleek uit wat Bonestroo – coördinator en programmeur van de bios – zei, bleek dat het tegenovergestelde in Amstelveen aan de hand is. Voorheen was het beheer van de bios aan een externe exploitant overgedragen. In 2012 nam de schouwburg die in eigen beheer, waarna het aantal bezoekers fors steeg. “In 2010 kwamen er 17.000 mensen naar de Cinema, vorig jaar al 30.000”, zei Bonestro, die voor de openingsweek een gevarieerd filmprogramma samenstelde. Daarin zitten bijvoorbeeld jeugdfilms, opera, documentaires en ook de Israëlische en Japanse gemeenschappen komen qua film aan hun trekken. Op de openingsavond werd de historische film ‘The General’ (Buster Keaton) uit 1926 gedraaid. En er was live muziek.

“Dit is een bijzondere avond voor Amstelveen”, zei Raat. Hij constateerde dat de kwaliteit van de filmzaal met sprongen vooruit is gegaan, waaraan de gemeente graag via de afdeling Vastgoed aan meewerkte. FOTO: Fokke van Saane.

2 REACTIES

  1. Kille kleur. Goedkope afwerking.

    Ze hadden de zaal iets meer op moeten laten lopen zodat je minder last hebt van een lang persoon vóór je. (Of van iemand met een enorme bos haar.) Geen hoofdsteun. De rijen zijn nu langer.

    De bioscoop blijft een goed bewaard geheim. Zelfs als je op het Stadsplein staat, kan je niet zien dat er een bioscoop is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.