Respectievelijk om zingend beter te worden in het Nederlands en voor werkzoekenden houdt de bibliotheek aan het Stadsplein twee bijeenkomsten. Ze worden gehouden op zondag 23 en donderdag 27 september.

Op zondag 23 september (15.00 uur) vindt voor de vierde keer ‘Zing Nederlands met me’ plaats in de bieb. Naast gezellig met elkaar zingen, biedt het zanguurtje een uitgelezen kans om nieuwe Nederlandse woorden en nieuwe mensen te leren kennen.

Tulpen

‘Zing Nederlands met me’ is in de eerste plaats bedoeld voor anderstaligen om op een leuke manier Nederlands te leren. Maar ook mensen met Nederlands als moedertaal moeten mee komen zingen, vindt de directie. “Zo ontmoeten mensen uit verschillende culturen elkaar.”

Onder begeleiding van Laetitia Leemans (muziekdocente bij Platform C) en met muzikale ondersteuning van Anton Furnée (Bibliotheek) aan de piano worden er van 15.00 uur tot 16.00 uur samen Nederlandstalige evergreens gezongen, zoals ‘Tulpen uit Amsterdam’ en ‘’t Is voorbij, die mooie zomer’. Deelname is gratis en reserveren is niet nodig.

Tips

Op donderdagmorgen 27 september, van 10.30 tot 12.30 uur is er een zogenoemde netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden in de bibliotheek.

Gastspreker Michal van Dantzig geeft daar tips over hoe men kansen op een nieuwe baan kan versterken.

Bibliotheek Amstelland organiseert de netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden en ziet die als een mooie gelegenheid om te netwerken en in beweging te blijven op de arbeidsmarkt.

Covey

Michal van Dantzig is oprichter van bemiddelingsbureau WinWinWerkt en vertelt aan de hand van de ‘Cirkel van invloed en betrokkenheid’ van Stephen Covey hoe men kansen op een nieuwe baan versterkt. De bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via Anton Furnée: a.furnee@debibliotheekamstelland.nl

Bibliotheek Amstelland houdt elke laatste donderdag zo’n zogenoemde Walk & Talk. De bijeenkomst start altijd met een inhoudelijk programma voor inspiratie, maar er is ook veel ruimte om van elkaar te leren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.