Er is donderdag 27 september (19.30 uur) weer een Alzheimer Café in ‘De Luwte’ van Zonnehuisgroep Amstelland aan Wimbletonpark 361.Gespreksleider Job van Amerongen spreekt daar met casemanager Daniëlle van Os van Brentano over alles wat op iemand af kan komen als thuis wonen niet meer gaat.

Een naaste laten opnemen is een ingrijpende stap waarmee mantelzorgers vaak zo lang mogelijk wachten. Toch is het goed zich tijdig te oriënteren en voor te bereiden op opname, opdat een mantelzorger de zorg goed kan overdragen op het moment dat die haar zelf niet meer kan bieden. ‘Het is onvoorspelbaar wanneer dat moment precies komt en het niet meer verantwoord is thuis te wonen”, zeggen de organisatoren. ‘Bovendien kan men te maken krijgen met wachtlijsten.’

Vragen
In het Alzheimer Café komen vragen aan de orde als: Want wat moet er allemaal geregeld en voorbereid worden? Wie kunt u het beste voor ondersteuning benaderen? Met welke regelgeving en kosten krijgt u te maken? Wat zijn de financiële gevolgen? Welke woonvormen zijn er? Hoe bereidt u uw naaste voor op de verhuizing? En wat verandert er voor u na de opname?

Men hoeft zich niet aan te melden, maar kan gewoon binnenlopen. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.