Leerlingen van groep 8 van basisschool De Cirkel zaaien maandag 17 september bloemen en struiken in een strook langs de Middenweg in de Bovenkerkerpolder. Zo ontstaat een boulevard voor weidevogels van twee meter breed en vier kilometer lang. Tien boeren stellen daarvoor weidegrond beschikbaar. Als de strook straks in mei in bloei staat kunnen de jonge weidevogels hier ongestoord rondscharrelen en schuilen. Dankzij de giften van donateurs kunnen Agrarische Natuurvereniging de Amstel, gemeente en Vogelbescherming Nederland de weidevogelboulevard aanleggen, zodat het voor de grutto’s, tureluurs en kievieten nog beter toeven is in het Amstelland. Door medewerking van Waternet wordt ook de Molenkade ingezaaid, die grenst aan de Rijke Weidevogelboulevard. De weidevogels in ons land gaan al jaren in aantal achteruit, Het aantal grutto’s is in 30 jaar tijd met 60% afgenomen. Maar in Amstelland laten boeren en beschermers zien dat je samen het tij kan keren.

Stabiel 

Het Amstelland is een van de weinige gebieden in Nederland waar de weidevogelaantallen nog stabiel zijn, door goed en zorgvuldig beheer van boeren en terreinbeheerders in deze polders van het Amstelland.

 Dit inzaaiproject is onderdeel van het initiatief Amstelland Natuurzuivel, een coöperatie boeren uit het Amstelland die de handen ineen hebben geslagen om zuivel te produceren en dit te bottelen tot lokale zuivelproducten in Ouderkerk aan de Amstel en dit aan de man te brengen in Amsterdam. Provincie Noord-Holland, Gemeente Amstelveen, Amstelveenfonds, gemeente Ouder Amstel, Beschermers Amstelland, ANV de Amstel en Vogelbescherming Nederland ondersteunen de aanleg van de Rijke Weidevogelboulevard financieel.

Meer lezen: https://www.redderijkeweide.nl/weidevogels-amstelland-krijgen-boulevard/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.