In het oude kantoorgebouw aan Startbaan 8 komen 140 huurappartementen in het middeldure segment onder de naam De Connectie. Die wordt gesplitst in hoge en lage huur (tot 1100 euro op dit moment). Het pand ligt tussen appartementencomplex De Keizer en het nieuwbouwproject GreenStart, dat uit eengezinswoningen bestaat.  Op dinsdag 25 september geven gemeente, omtwikkelaar en architect daarover in het gebouw zelf informatie tijdens een inloopavond van 19.00 tot 20.30 uur.

Daar en tot en met 9 oktober kan men reageren op het plan. De reacties met antwoord legt B en W met startnotitie aan de gemeenteraad voor. Als die ermee instemt, wat trouwens gebruikelijk is in Amstelveen, verlenen B&W een omgevingsvergunning voor de bouw en start de wettelijke inspraakperiode.

Architect

Eigenaar Maarsen Groep van het pand liet een ontwerp maken door de architect ven De Keizer. Volgens de gemeente hebben ook haar experts de laatste anderhalf jaar meegewerkt aan een goede stebouwkundige inpassing. ‘Belangrijkste uitgangspunt was samenhang met omliggende gebouwen en huizen, een goede en duurzame inpassing in de bestaande leefomgeving en focus op middeldure huur’, zegt de gemeente.

Overgang

Volgens wethouder Floor Gordon van ruimtelijke ordening (D66) was de grootste uitdaging een logische en mooie overgang te maken van het hoge woongebouw De Keizer naar de lagere eengezinswoningen. “Die overgang moest recht doen aan de directe omgeving en van het gebied een geheel maken. Dat heeft het voorlopige ontwerp van ‘De Connectie’ opgeleverd”, zegt ze. Gordon profteert dat een levendige buurt ontstaat.

Inzien

De ontwerp-startnotitie kan worden ingezien via www.amstelveen.nl/Startbaan8 of bij balie Bouwen in het Raadhuis. Op de site staat ook info over de reactiemogelijkheid. Direct (toekomstige) omwonenden ontvangen een brief van de gemeente met informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.