Janneke Leegstra

In de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN) gaat VVD-raadslid Janneke Leegstra dinsdag (11 september) B&W vragen actie te ondernemer tegen de nachtvluchten op Schiphol. De partij krijgt steeds meer klachten van inwoners daarover. Soms gaat het om verscheidene opeenvolgende vluchten, maar ook een enkel vrachtvliegtuig dat laag overvliegt kan volgens de klagers met enorm kabaal hele wijken wakker schudden.

In principe mag ‘s nachts alleen vanaf de Polderbaan en Kaagbaan worden gestart en geland. Bij het landen moeten de toestellen daarnaast via strikte smalle routes vliegen en de landing in een glijvlucht uitvoeren om geluidsoverlast zoveel mogelijk te vermijden. Recent zijn wegens een verbouwing aan de verkeerstoren wel tijdelijk nachtvluchten vanaf de Aalsmeerbaan toegestaan.

Afspraken

“De aanzienlijke overlast die mensen ervaren tijdens de nachtrust in een dichtbevolkt gebied als Amstelveen staat ons inziens niet in verhouding tot het economische belang van een paar nachtvluchten”, zegt Leegstra. “Het strookt ook niet met daarover gemaakte afspraken.”

De VVD Amstelveen onderschrijft het grote belang van Schiphol voor de regionale en landelijke economie. Voor de leefbaarheid en het draagvlak in de directe omgeving van de luchthaven is het volgens de fractie wel uitermate belangrijk dat alle partijen zich aan de zorgvuldig gemaakte afspraken houden.

 

2 REACTIES

  1. Groei is de enige afspraak waar Schiphol zich aan wil houden.

    Aan ‘de economie’ wordt alles opgeofferd. Daarbij wordt vergeten dat economie een middel is en geen doel.Als mensen er ongelukkig en ongezond door worden, dan is het doel (tevredenheid, welzijn, geluk) gemist.

    Reageren heeft hier geen zin, want het blijft onopgemerkt. Maar ja, als betrokken burger moet je toch wát. De lokale politiek en journalistiek zijn echter als de dood voor publiek debat. Hu! Enge burgers!

  2. Hebben nu wat VVD leden geklaagd over Schiphol? Goh, goh, in het verleden kwamen die geluiden ook vanuit andere partijen, maar toen hoorde je ze niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.