Op dinsdag 25 september om 20:00 uur spreekt professor dr. Jan van Dijk bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg over zijn boek ‘Iet: Hoe een Amsterdamse studente 150 Joodse kinderen hielp onderduiken’.

Prof. Jan van Dijk

Het boek vertelt het verhaal van het fanatiekste lid van de Amsterdamse Studentenverzetsgroep, de medicijnenstudente Iet van Dijk. Samen met haar vriendinnen heeft zij tientallen Joodse kinderen uit de crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg gesmokkeld, waar zij in afwachting van hun deportatie vastzaten. Ruim honderd van hen zijn door haar persoonlijk met de Lemmerboot naar onderduikgezinnen in Friesland gebracht. Een van die kinderen was Fred van Vliet, oud-leraar natuurkunde te Harlingen. Hij zal aanwezig zijn en iets vertellen over dit essentiële aspect van zijn levensverhaal.

Criminoloog

Professor dr. Jan van Dijk (1947) is een wereldwijd befaamd criminoloog. Hij houdt zich sinds de jaren zeventig bezig met de positie van slachtoffers van misdrijven. Van Dijk was als hoogleraar verbonden aan het International Victimology Institute Tilburg (Intervict) van Tilburg University, waar hij van 2005 tot eind 2012 de Pieter van Vollenhoven leerstoel bekleedde. Hij is de oprichter en eerste voorzitter van Slachtofferhulp Nederland. Voor het opzetten van de International Crime Victim Survey ontving Van Dijk in 2012 de prestigieuze Stockholm Prize in Criminology.

Na afloop van de lezing zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen, signeert de auteur zijn boek en is er een drankje.  Belangstellenden kunnen zich aanmelden via boekhandelblankevoort@planet.nl, telefonisch op 020-6455694 of in gewoon in de winkel.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.