Vorige week namen 36 kinderen (van 4 tot 13 jaar) uit minimagezinnen kosteloos deel aan de workshop RobotWise, meldt de gemeente. RobotWise is een beginnende organisatie op het gebied van educatie & technologie. Tijdens de lesdag leerden kinderen programmeren en maakten ze kennis met de technologie van nu en de toekomst. De vraag was zo groot dat er een wachtlijst is.

De kinderen uit gezinnen met een minimaal inkomen konden zich aanmelden via de Amstelveenpas, een kortingspas voor culturele en sociale activiteiten in Aalsmeer en Amstelveen. Wethouder Werk en Inkomen & Welzijn Marijn van Ballegooijen: “De gemeente Amstelveen heeft besloten de in de gemeente wonende minima extra te ondersteunen middels de Amstelveenpas.”

Vakantiekampen

RobotWise organiseert in Amstelveen iedere schoolvakantie vakantiekampen in de vorm van Robot Playgrounds. Kinderen mogen daar spelen en op ontdekking gaan met het grootste assortiment aan robots & programmeeractiviteiten en met de modernste technologieën om hen op een leuke, speelse en laagdrempelige manier kennis te laten maken met de technologie van nu en de toekomst.

1,5 miljoen kinderen

Vanuit de activiteiten op scholen is het lesprogramma ‘RobotWise’, een naschools programma, ontstaan. In de vakantiekampen ontstond de “Robot Playground”.

RobotWise enthousiasmeert 1,5 miljoen kinderen in Nederland voor technologie en doet ook veel voor het voortgezet onderwijs, beroepsopleidingen, speciaal onderwijs, bedrijven en evenementen.

Rabo

RobotWise werkt onder meer samen met Rabobank Amstel & Vecht en HP Nederland (gevestigd in Amstelveen). De Rabobank ontvangt al een jaar lang iedere schoolvakantie 60 kinderen en sponsort de mooie T-shirts die de kinderen mogen houden. HP heeft voor het zomerkamp laptops beschikbaar gesteld. www.robotwise.nl

Amstelveenpas

Wie een laag inkomen of een uitkering heeft, komt voor zichzelf en inwonende kinderen tot 18 jaar in aanmerking voor de Amstelveenpas. Meer informatie: www.amstelveenpas.nl.

 

1 REACTIE

  1. Dit is een zeer gunstige ontwikkeling, wat uitstekend past in Nederland Kennisland, want misschien zitten er nog verborgen talenten onder deze groep, die anders niet kennis hadden kunnen maken met techniek.
    Zou vaker moeten gebeuren deze laagdrempelige evenementen. Ik hoop dan ook dat er een vervolg komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.