In de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a wordt zondag 16 september om 12.00 uur het eerste koffieconcert in het nieuwe seizoen gehouden. Deze keer is celliste Lucia Swarts te gast.

Bach Solo zijn de koffieconcerten genaamd, waar twee gerenommeerde musici elk op hun instrument solowerken van Bach brengen. Lucia Swarts speelt van Johann Sebastian Bach de 6de cellosuite. Organist Jos van der Kooij speelt Bachs monumentale Passacaglia. Het concert duurt een uur. De kerk is voor het concert vanaf 11.30 uur open, de toegang is vrij. Een vrijwillige bijdrage wordt gevraagd. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl .

Bach Vereniging

Lucia Swarts is eerste cellist van de Nederlandse Bach Vereniging. Zij is een barokspecialiste en hoofdvakdocente cello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De 6e suite, BWV 1012 in D groot, voor cello solo is geschreven voor een instrument met vijf snaren. Lucia Swarts speelt deze laatste en langste suite van Bach op een cello piccolo.

De andere solist is Jos van der Kooij, een van de bekendste organisten van Nederland. Hij kan niet alleen virtuoos improviseren, hij is ook bij uitstek een Bach-vertolker. Voor dit concert heeft hij Bachs prachtige Passacaglia in c klein (BWV 562) uitgekozen. Samen spelen Lucia Swarts en Jos van der Kooij een sonate voor viool en klavecimbel van een van Bachs leerlingen, Karl Friedrich Abel. Beide musici zijn bekend om hun hoogstaande spel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.