Willeke Alberti. Foto: Patricia Steur

Feest met optreden van Willeke Alberti bij de afdeling Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland. Ter gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag en haar 12,5-jarig bestaan is er op zaterdagmiddag 22 september (15.00 uur) een groot evenement in de Schouwburg Amstelveen.

Aanmelden kan via de site van Alzheimer Nederland: www.alzheimer-nederland.nl/wad-amstelland. Of mailen met wereldalzheimerdag2018@gmail.com.

Willeke Alberti treedt met haar band op met een nostalgisch programma en Prof. Dr. Philip Scheltens verzorgt een introductie.  Door donaties van particulieren en instellingen kan de afdeling Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland dit evenement aanbieden aan iedereen die met dementie te maken heeft. Na het optreden van Willeke Alberti is er een borrel (omstreeks 16.15 uur) in de foyer van de Schouwburg waarbij alle gasten een drankje krijgen. Willeke Alberti loopt daar rond om een praatje met de gasten te maken.

Wetenschappelijk

Philip Scheltens is hoogleraar neurologie en directeur van

Prof. Philip Scheltens

het Alzheimercentrum VUmc Amsterdam. Zijn doel is Alzheimer behandelbaar te maken door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Voorafgaand aan het optreden van Willeke Alberti zal Philip Scheltens uitleg geven over de stand van zaken van dit wetenschappelijk onderzoek.

Stichting

Willeke Alberti heeft de Willeke Alberti Foundation opgericht. Die is gebaseerd op de overtuiging dat ontspanning en plezier kunnen bijdragen aan een welkome afleiding bij het ziekteproces. Willeke betrekt mensen bij haar muzikale wereld en zorgt voor ontspanning en afleiding.

Muziek heeft bovendien een wonderbaarlijke uitwerking op mensen met dementie. Zelfs bij ernstige geheugenproblemen kunnen mensen met dementie soms feilloos liedteksten meezingen. Het roept herinneringen op waarvan je dacht dat ze voorgoed kwijt waren.

Mensen met dementie, hun begeleiders, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals in de dementiezorg zijn van harte uitgenodigd voor dit evenement, de toegang is gratis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.