Foto: Myra.jpg

FOTO Boven: Lilian Aarts / Gemeente Amstelveen.

Twee handelingen voerde sportwethouder Rob Ellermeijer zondag uit om een derde veld van hockeyvereniging  Myra officieel namens de gemeente aan die club over te dragen. Behalve dat hij een – overigens evident ongeoefende – bal met een hockeystick op een doel richtte, die zonder moeite door de keeper werd gestopt, knipte hij een lint naar het veld door.  Hij deed het samen met Nils Mulder (links) en Henk Schmidt (uiterst rechts), voorzitters van respectievelijk de vereniging en de beheersstichting van de accommodaties van Myra.

Twee velden waren al eigendom van de Stichting Hockeypark Myra en nu is het beheer van een derde door de gemeente overgedragen. Alle drie de velden zijn voorzien van kunstgras en worden geregeld besproeid met water. De velden zijn volgens de wethouder gemaakt van een andere substantie dan rubber uit banden, waarover enige tijd geleden discussie ontstond, omdat er ziekteverwekkende stof zou vrij komen.

Toplaag

Voorzitter Henk Schmidt legde uit dat de velden weliswaar een rubberen ondergrond hebben, maar daaroverheen komt een gevaarloze toplaag. De velden worden trouwens beregend om optimaal bespeelbaar te blijven. Bij de opening stond Ellermeijer erbij stil dat de vereniging met 1400 leden tot de grootste van Amstelveen behoort en het belangrijk vindt dat iedereen, in alle lagen van de bevolking, kan meedoen. “Het gaat Myra er echt om dat zoveel mogelijk mensen kunnen hockeyen als zijn dat willen”, zei de wethouder, die met de velden ook het nieuwe seizoen opende. Naar zijn mening zijn de drie in de afgelopen maanden aangelegde velden van topkwaliteit en uiterst duurzaam.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.