Jan Demming, hoofdredacteur van het wijkblad ´Gondelkoerier´ voor Waardhuizen en Middenhoven is zwaar teleurgesteld over het feit dat tot nu toe niemand bereid blijkt de krant vier maan per jaar te bezorgen. De reactie volgt op die van raadslid Ewa Petiet van Burgerbelangen op door haar geconstateerde slechte wekelijkse bezorging van het Amstelveens Nieuwsblad, waar de gemeente voor ruim een ton oer jaar in adverteert.

Demming constateert in het jongste nummer van zijn blad dat niemand van de meer dan 12.000 bewoners van de wijk tegen vergoeding de Gondelkoerier wilde rondbrengen. Maar het geeft volgens hem ook te denken dat niemand van de wijkbewoners een handje wilde helpen bij het vinden van nieuwe adverteerders voor het wijkblad.

Leuk

“Je zou dan als redactielid, dat zich al 37 jaar voor de Gondelkoerier inzet, het bijltje er toch bij neergooien”, schrijft de teleurgestelde redacteur. “Het is dat dit redactielid het nog steeds leuk vindt om de wijkbewoners op de hoogte te houden van de ontwikkelingen in De Meent en in de wijken, anders zou hij er inmiddels zeker de brui aan hebben gegeven.”

Improvisatie

Het schijnt met de nodige improvisatie toch weer te zijn goed gekomen met de bezorging, maar hoe het in december, als het volgende nummer uitkomt, weet Demming nog niet. Er heeft zich intussen wel een nieuwe redacteur bij de krant aangemeld: Maite de Jong uit Waardhuizen, die in het nu uitgekomen nummer sociaal beheerder Jan-Willem Meij van wijkcentrum De Meent interviewt. Adres: gondelkoerier@outlook.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.