Op de foto de aanvoerders van de teams met links wethouder Ellermeijer en rechts Michel Becker. FOTO: Marcel Antonisse / Amstellandsport.

“Dit is een fantastisch sportevenement”, zei wethouder Rob Ellermeijer (VVD) van o.a. Sport zaterdag. Hij reikte de wisselbeker van Sportbedrijf Amstelveen uit aan trainer Samir El Aouad van voetbalvereniging RKAVIC, aan het einde van het SNS Voetbalkampioenschap. De Amstelveense voetbalverenigingen hadden daarvoor drie dagen lang strijd met elkaar geleverd op de velden van Sporting Martinus op sportpark Overburg aan de Amsterdamseweg.

Zaterdag werden de finales daar gespeeld. Het evenement was georganiseerd door Amstellandsport, volgens hoofdredacteur Michel Becker de grootste sportkrant in Amstelveen. Ellermeijer reikte behalve de wisselbeker voor de lokale kampioen ook de bekers uit aan de aanvoerders van de andere drie podiumploegen. Het op zondag spelende team van Martinus haalde de tweede prijs, Amstelveen-Heemraad werd derde en AMVJ vierde. Alle winnaars kregen ook een bal bij hun beker.

Groot moment

Vlnr: aanvoerder Jasper Koopmans, trainer Samir El Aouad van RKAVIC en wethouder Rob Ellermeijer. Foto: Marcel Antonisse / Amstellandsport.

“Dit is het grote moment”, zei Ellermeijer toen hij hoofdprijs aan RKAVIC uitreikte. Eerder had hij aan de aanvoerder van die club, Jasper Koopmans, ook een beker overhandigd. Het zaterdagteam van Martinus eindigde op de laatste (zevende) plaats, NFC op de zesde en RODA ’23 op de vijfde. Becker bedankte hoofdsponsor SNS en alle andere sponsors voor hun medewerking, alsmede de kantine- en overige crew van Sporting Martinus en de scheidsrechters tijdens het kampioenschap.

Belangrijk

FOTO: Marcel Antonisse / Amstellandsport

De regen zat de finale wedstrijden op zaterdag nauwelijks in de weg. “Het is belangrijk dat wij dit evenement in Amstelveen hebben”, zei Ellermeijer. Hij sprak zijn waardering uit voor gastheer Martinus en organisator en initiator De Becker. Het kampioenschap viel samen met het honderdjarige bestaan van Martinus. Dat valt weliswaar exact op 19 mei 2019, maar de vereniging zit nu al in haar honderdste levensjaar, rekende de wethouder de spelers en andere genodigden voor.

Mooi

Voor alle finalisten was er een prijzenpakket, variërend van gratis eten bij Abina tot toegang tot The Beach in Aalsmeer.

Franchisenemers Johan Bujan Rodriguez en Gaël Géron zeiden trots te zijn op het sponsoren van het evenement. “Wij vinden het een mooi kampioenschap om aan de SNS te mogen verbinden, omdat het Amstelveen verbindt. Als echte verenigingsmensen hebben we veel affiniteit met sport.” Vorig jaar blies Sporting Martinus het lokale kampioenschap nieuw leven in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.