De fractie van D66 in de gemeenteraad wil dat het college meer doet om de vaccinatiegraad in Amstelveen te verhogen. Die ligt nu fors onder het landelijk gemiddelde. Raadslid Saloua Chaara van de Democraten heeft er schriftelijke vragen  aan het college over gesteld. Die zijn natuurlijk allang in de coalitie besproken, waartoe D66 behoort.

Saloua Chaara

Het gaat hier om de in feite al uit Nederland verdwenen ziektes als mazelen, polio, tetanus en kinkhoest. “Als te weinig ouders vaccineren, komen deze ziektes terug”, denkt Chaara.

Zorgen

Waar de landelijke norm is dat 95% van de kinderen gevaccineerd zijn, is de zogenaamde vaccinatiegraad in Amstelveen 83,4%. De  fractie van D66 heeft hier naar haar zeggen grote zorgen over. Zij wil dat B&W er – in samenwerking met kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen – iets aan doet. Voor gezondheid verantwoordelijk wethouder is Marijn van Ballegooijen van coalitiepartner PvdA.

Niet toekijken

“We kunnen niet blijven toekijken hoe de vaccinatiegraad in Amstelveen verder daalt,” vindt Chaara. “Naast religieuze redenen om niet in te enten, is er een groeiende groep twijfelende ouders die worden afgeschrikt door onware en niet wetenschappelijk onderbouwde emotionele verhalen op het internet. Deze verhalen hebben een enorme impact op de vaccinatiebereidheid van ouders. Daarom willen wij dat het college meer doet aan het bewegen van ouders om hun kinderen wel te laten inenten.”

Op dit moment is het RIVM verantwoordelijk voor het verzorgen van de communicatie en voorlichting over het RVP. D66 wil dat de gemeente meer haar best doet om doelgroepen die niet bereikt worden door de (traditionele) benaderingswijze van het RIVM, te overtuigen van het nut van vaccineren.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.