Op donderdag 20 september is er van 17.30 uur af een ontspannen bijeenkomst voor ondernemers op het terras van Brasserie 10 bij Golfcentrum Amsteldijk. Onder het genot van hapjes en drankjes kan men er netwerken en aansluitend deelnemen voor € 25 p.p. aan het BBQ-buffet.

Voorafgaand aan de netwerkborrel organiseert Golfcentrum Amsteldijk een golftoernooi en een -clinic.

Na afloop van dit toernooi wordt bekend gemaakt wie de OA Wisselbeker 2018 wint. OA is Ondernemersvereniging Amstelveen. Het toernooi begint om 15.00 uur volgens het zogenaamde ‘shot-gun’ systeem, zodat alle golfers ongeveer tegelijkertijd bij de borrel arriveren. De kosten voor de 9-holes greenfee bedragen € 25. Wie nog geen ervaring met golfen heeft, kan meedoen met een golfclinic op de negen werelden, begeleid door een golfprofessional. Aanvang 15.30 uur.

Ondernemer van het jaar

De Amstelveense Ondernemersvereniging (OA) gaat trouwens bijeenkomsten bij diverse ondernemers van het jaar houden.  Boekhandel Venstra werd daartoe door een jury uitgeroepen, maar Centralpoint kreeg de onderscheiding voor MKB-bedrijven van meer dan 50 medewerkers. Naar Centralpoint gaat de OA op dinsdag 11 september. Van 16.30 uur is men welkom in het kantoorpand aan de Van Heuven Goedhartlaan 121. Om 17.00 uur is er een rondleiding door dat pand en om kwart voor zes (tot 18.00 uur) volgt een presentatie over het bedrijf. Daarna is er een afsluitende borrel met buffet.

Bedrijventour

Centralpoint is onderdeel van de Infotheek Group en de grootste IT-reseller van de Benelux. Het adviseert merkonafhankelijk heel werkend Nederland en België over concrete IT-oplossingen. en hebben voor elke klant een passende oplossing – of het nu gaat om circulair inkopen, e-commerce-oplossingen of dienstverlening rondom beheer, beveiliging, onderhoud en logistiek. Centralpoint is ontstaan door het samengaan van Scholten Awater, Centralpoint.nl en Infotheek en heeft +/- 500 medewerkers in dienst. De organisatie wordt in Amstelveen geleid door Algemeen Directeur Brian Speelman. Planning vervolg Bedrijventour: 11 oktober: KOK Advies (winnaar Publieksprijs) en 30 oktober: Boekhandel Libris Venstra (overall winnaar).

Waarde

‘Echt waarde geven’, noemt de Ondernemersvereniging Amstelveen de vrijdag 14 september startende nieuwe reeks ontbijtsessies over ‘Succesvol Verbinden’. Die ontbijten worden elke tweede vrijdag van de maand gehouden van 08.00 tot 10.00 uur.

OA lid Marie-José Giebels van Mind Direction komt er vertellen over haar eigen reis van waardeloos naar waardevol, meldt de vereniging, maar ook de aanwezige ondernemers leren hoe die ‘echt impact kunnen hebben’ en wat zij er aan kunnen doen om klanten de waarde die zij bieden te laten herkennen én te erkennen.

Giebels komt met voorbeelden uit haar eigen praktijk, belooft de OA. “De technieken die Marie-José gebruikt zijn nooit ‘trucjes’, maar vaardigheden die oprechtheid ondersteunen.”

Volgens de OA draait bij verkoop alles om waarde. Als ondernemers die bieden “voelt verkopen juist heel fijn”.

Maar waarde bieden is lang niet genoeg, zodat de ontbijtsessies wel even doorgaan. De klant moet ook weten dat die wordt geboden. “Een van de belangrijkste elementen in verkoop is gek genoeg het minst gebruikt. Marie-José noemt dat No Pain, No Gain. Wie in staat is deze techniek te gebruiken loopt absoluut voor op zijn concurrenten heeft écht impact op zijn klanten en zorgt dat klanten graag met hem of haar in zee gaan.”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.