Ter afsluiting van de herdenking bij het Indië-monument in het Broersepark zingt voormalig deelnemer aan The Voice of Holland Salomé Pieris dit jaar het Indische ´Onze Vader´. Haar vader zorgt voor de begeleiding. De jaarlijkse herdenking van gevallen en slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog in toenmalig Nederlands Indië wordt weer op 14 augustus (19.15 uur) gehouden.

Een dag later (15 augustus), de datum waarop er 73 jaar leden een einde kwam aan de Japanse bezetting, gebeurt dat bij de nationale herdenking in Den Haag. Tijdens de Amstelveense herdenking houdt dit jaar Lien de Scheemaker, dochter van een Balinese prinses en een Belg, een toespraak over haar oorlogstijd als buitenkamper in Batavia. De elfjarige Mylan Simon, kleinzoon van verzetsstrijder Bert Simon, draagt een gedicht voor. Verder spreken burgemeester Bas Eenhoorn, voorzitter Bouwens van de organiserende stichting en L. van Aggelen namens de ook weer ceremonieel aanwezige Bond van Wapenbroeders.

Muziek

Voor (stemmige) muziek zorgt deze keer de Fanfare ‘Bereden Wapens’ onder leiding van ritmeester H. Lenssen.

Het evenement wordt weer georganiseerd door de Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië. Die is afhankelijk van (fiscaal aftrekbare) giften. Rekening: IBAN: NL77 ABNA 0441 9303 01 t.n.v. St. Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië.

Men wordt verzocht bij slecht weer geen paraplu’s maar regenkleding te gebruiken, wegens het zicht van andere bezoekers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.