Wegens de nu zijn voltooiing naderende verbouwing van De Oude Veiling in Aalsmeer, is de vestiging van de Bibliotheek Amstelland daar van maandag 27 augustus tot en met zondag 9 september gesloten. De officiële opening van het pand staat gepland op 15 september.

Een week voor de officiële opening is de Bibliotheek dus weer open. De vertrouwde ingang is er dan niet meer. Voortaan komt men via de centrale hal van de nieuwe Oude Veiling aan de Marktstraat in de bibliotheek.

Langere leentijd

Voor de leners van de Bibliotheek betekent de sluiting dat zaterdag 25 augustus de laatste kans is om boeken te lenen en reserveringen op te halen. Had men de boeken eigenlijk moeten terugbrengen tijdens de sluitingsperiode dan mag men deze thuishouden tot uiterlijk 17 september. De sluitingsperiode telt niet mee voor het bepalen van het aantal leen-dagen. Leden kunnen altijd met hun pas terecht bij de andere vestigingen in Amstelveen of Uithoorn. Alle informatie over de verbouwing is terug te vinden op  www.debibliotheekamstelland.nl/aalsmeer.

Activiteiten

De Bibliotheek organiseert diverse activiteiten in de Oude Veiling, samen met inwoners en organisaties uit Aalsmeer. Zoals het taalcafé om Nederlands te oefenen inloopspreekuren over allerlei onderwerpen, voorleesmiddagen en lezingen van schrijvers. Rondneuzen in de uitgebreide collectie kan natuurlijk ook. Ook online, dag en nacht.

De Oude Veiling is een samenwerkingsverband van ESA, Ons Tweede Thuis, Cultuurpunt Aalsmeer, de Bibliotheek Amstelland, AM match en de gemeente Aalsmeer. Ooit diende het gebouw in feite als het cultureel centrum van Aalsmeer, waar theatervoorstellingen en variété-avonden werden gehouden, maar ook koren en harmonieorkesten optraden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.