Vijf parkeerautomaten verdwijnen in de week van 6 augustus uit het Stadshart. Ze worden volgens de gemeente minimaal gebruikt. Op nieuwe gebieden waar betaald parkeren is ingevoerd worden zij geplaatst.

De parkeerautomaten die vervallen staan aan de mr. G. Groen van Prinstererlaan / hoek Carel Fabritiuslaan (ook wel aangeduid als Strada 62), Lelyplantsoen (Strada 61), hoek Keizer Karelweg / hoek Heemraadschapslaan (Strada 54), Graaf Aelbrechtlaan / hoek Ruyslaan (Strada 37) en Runmoolen (Strada 38).

Die automaten staan in het zogenaamde schriktariefgebied waar het tarief van 16 euro geldt voor maximaal vier uur parkeren. Bezoekers van het winkelcentrum maken weinig gebruik van die optie en omwonenden melden hun bezoek nauwelijks via de parkeerautomaat aan. Na verplaatsing staan er nog 28 parkeerautomaten in en rond het Stadshart.

Kosten

Volgens wethouder Floor Gordon  leveren parkeerautomaten rond het Stadshart gemiddeld maar 0,5 transacties per dag op, zo bleek uit onderzoek. “De kosten wegen dan niet op tegen het gebruik. We zetten deze automaten nu elders in.”

Voor direct omwonenden die gewend zijn hun bezoek via de parkeerautomaat aan te melden kan het betekenen dat de loopafstand naar de eerst beschikbare parkeerautomaat langer wordt. De gemeente biedt daarom twee alternatieven voor het aanmelden van bezoek: digitaal via de website parkeren.amstelveen.nl en via telefoon (020) 771 15 38.

1 REACTIE

  1. Alleen mensen die parkeerkosten fiscaal kunnen aftrekken, betalen het tarief van minimaal 16 euro voor maximaal 4 uur.
    Ik moet mensen op het parkeerterrein bij de Galerij vaak waarschuwen voor dat tarief en hen verwijzen naar de parkeergarage. De aanwijzingen zijn kenneljjk niet duidelijk. Er zouden P-routes moeten worden aangegeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.