Rob Ellermeijer

Burgemeester en wethouders willen een rotonde aanleggen op de kruising Keizer Karelweg / Lindenlaan / Kastanjelaan. Naar verwachting start de aanleg in de eerste helft van 2019. Woensdag 5 september is er van 18.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst over in het raadhuis. Belangstellenden kunnen de ontwerptekening dan in groot formaat zien. Ook zijn er medewerkers aanwezig om vragen te beantwoorden.

Volgens wethouder verkeer Rob Ellermeijer is het nu op die kruising voor voetgangers en fietsers lastig oversteken. “Vooral in het belang van jongeren en mensen die slecht ter been zijn pakken we dat punt aan. De route Lindenlaan-Kastanjelaan is een schoolroute voor onder andere het Keizer Karel College. Daarnaast ligt de kruising naast ‘t Huis aan de Poel en nabij gelegen seniorenwoningen”, zegt hij.

Ontwerp

Er is een compacte rotonde ontworpen met een straal van 14 meter en fietspaden op 1 meter afstand ervan, dezelfde maat en vorm als die op het kruispunt Groen van Prinstererlaan-Rembrandtweg. Op de aansluiting met de Kastanjelaan komt een inritconstructie. Deze benadrukt de in- en uitgang van het 30 km/uur-gebied. Bij de rotonde komen brede middengeleiders op de Keizer Karelweg zodat het langzaam verkeer in twee etappes kan oversteken. Bij het ontwerp is rekening gehouden met behoud van zoveel mogelijk groen. Om deze reden krijgen (fiets) paden rondom de kruising ook zoveel mogelijk een betonverharding. De aannemer kan zo gebruik maken van de bestaande fundering waardoor wortels van bomen volgens de gemeente zoveel mogelijk intact blijven.

Verkeersbesluit  

Om deze rotonde te kunnen aanleggen moeten B&W een verkeersbesluit nemen. Het ontwerp daarvoor ligt van 10 augustus tot en met 21 september (zes weken) ter inzage bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis. Openingstijden: maandag t/m woensdag 8.30 – 15.30 uur, donderdag 8.30 – 16.30 uur en vrijdag 8.30 – 12.30 uur.

Keizer Karelplein

Begin augustus spreekt het college over de rotonde bij het Keizer Karelplein. Die staat op de agenda in het kader van de verbreding van de A9. Gekeken wordt of de aanleg ervan naar voren gehaald kan worden in verband met het aantal ongelukken op de kruising Keizer Karelweg-Ouderkerkerlaan-Burgemeester Rijnderslaan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.