In P60 treedt zaterdag 8 september (20.30 uur) Robby Valentine op. De multi-instrumentalist scoorde met zijn debuutsingle ‘Over And Over Again’ begin jaren ‘90 een hit en keerde na een radiostilte terug met zijn nieuwe album ‘The Alliance’ en een twee uur durende show.

Na het zien van  ‘Bohemian Rhapsody’ (Queen) leert Valentine in no-time alle liedjes spelen op de piano. Van zijn eigen songs werd ‘Over And Over Again’ dus een hit en hij mocht een Zilveren Harp in ontvangst nemen voor zijn debuutalbum. Ook kwam er een succesvolle carrière in Japan.

Zichtverlies

Na de release van zijn tiende studio album ‘Bizarro World’ in 2014 en de daaropvolgende Bizarro World-tour, bleef het een tijdje stil rondom hem. Valentine kreeg te maken met een writer’s block en een ernstige ooginfectie, waarbij hij 75 procent van zijn zicht verloor. Dit persoonlijke leed zette Robby weer op het muzikale spoor waar hij lang naar op zoek was geweest. Het resultaat is het volledig zelf ingespeelde nieuwe album ‘The Alliance’.

Depressies

Het bestaat uit tien nummers, variërend van heavy songs tot rustigere liedjes. Wat al de nieuwe nummers met elkaar gemeen hebben, is dat ze de afgelopen jaren van zijn leven samenvatten. Van de liefde voor zijn inmiddels 6-jarige dochter, tot aan de intense depressies die hem teisterden. Meer dan ooit roept Valentine op ‘The Alliance’ de luisteraar op trouw te blijven aan zichzelf.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.