De vorige week plotseling, wegens ‘grensoverschrijdend’ gedrag jegens een medewerkster, vertrokken interim-directeur van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is ook voorzitter van de Raad van Toezicht van zorginstelling Stichting Brentano. Daar vallen Klaasje Zevenster (voormalig katholieke huize Brentano), Huis aan de Poel en Nieuw Vredeveld onder.

Peter van den Elzen

Die laatste instelling, voorheen een verzorgingshuis van de hervormde diaconie en de beste zorginstelling van Amstelveen, kwam na de fusie in opspraak doordat wethouder Herbert Raat (destijds van Zorg) een klacht indiende bij de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ), nadat hij op zijn beurt een lawine van klachten had gekregen over de manier waarop bewoners werden behandeld (of juist niet behandeld). De inspectie plaatste de instelling onder verscherpt toezicht, maar weigert de gemeente op de hoogte te houden van resultaten van geregelde inspecties.

Puinruimer

Tegen Van den Elzen had een NFI-medewerkster een klacht ingediend, waarna hij zich terug trok. Zijn gedrag was volgens het NFI in strijd met de regelingen over privérelaties op het werk. Er zou zich ontoelaatbaar gedrag tegenover de betrokken medewerkster hebben voorgedaan. Hij werd een jaar geleden bij het NFI aangesteld als ‘puinruimer’ en volgde directeur Reinout Woittez op, die wegens de ontstane cultuur aftrad. Overigens heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid geen mededelingen over de kwestie willen doen.

De totaal uit de hand gelopen situatie bij het NFI, waar experts als het ware op gescheiden eilandjes werkten, kwam aan het licht doordat een klokkenluider de zaak aankaartte.

1 REACTIE

  1. Hierbij wens ik een ieder te laten weten dat ik vanaf morgen beschikbaar ben om u door middel van instraling van al uw klachten als kanker, migraine en aids af te helpen. Dit dan op mijn woonadres aan het stadsplein. Robert van Waning staat naast de deurbel.

    groetjes,
    App

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.