Het door de gemeente ingehuurde bureau Tao of Care voert nu gesprekken over ondersteuningsbehoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers. Die waren kennelijk nog niet bekend. Wethouder Marijn van Ballegooijen  van Zorg en Welzijn woonde donderdag een groepsgesprek met mantelzorgers bij.

Volgens hem verkeert de gemeente nog in een eerste fase van luisteren naar wat rond dementerenden eigenlijk nodig is, hoewel de gemeente tot nu voorgaf daar het nodige van te weten.  Van Ballegooijen: “Het is heel aangrijpend de verhalen te horen van de mantelzorgers. Er zijn mensen bij die heel veel jaren mantelzorg verlenen, ook voor partners of familie met dementie. Ze willen meer ondersteuning en informatie. Er moet meer ondersteuning komen die inspeelt op de sociale aspecten van een leven met dementie. Daar gaan we als gemeente aan werken.”

Scan

De gemeente zegt van april af bezig te zijn met het uitvoeren van een scan die behoeften van mensen met dementie en hun mantelzorgers in kaart brengt. Het onderzoek moet inzicht geven in de ervaringen die hebben met het huidige ondersteuningsaanbod. Het team dat de wijk ingaat, bestaat uit Iris Brugman van de gemeente en Laura Vermeulen en Rikke Komen van Tao of Care (foto).

Beter

Er zijn door hen al gesprekken gevoerd met onder andere de wijkverpleging, de dagbesteding, de mantelzorgconsulent en dus ook met mantelzorgers. Die geven volgens de gemeente input voor een gesprek met diverse Amstelveense zorg- en welzijnspartijen over hoe de dementie- en mantelzorgondersteuning verbeterd kan worden.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.