Nog allesbehalve ideaal, maar het is in elk geval wat. Buslijn 242 stopt alleen in spits van 1 september af bij halte Grote Beer. De route van de bus is Mijdrecht-Uithoorn-Amstelveen en station zuid. De Vervoerregio komt hiermee tegemoet aan een grote wens van de gemeente Amstelveen en omwonenden. Er werd een week geleden al een petitie aan wethouder Rob Ellermeijer van vervoer overhandigd.

Rob Ellermeijer

De gemeente voerde toen al, samen met de vijf regioraadsleden die Amstelveen vertegenwoordigen, strijd om bij halte Grote Beer weer een bus te laten stoppen. Hierin voelde ze zich gesteund door omwonenden. Volgens de gemeente heeft  Ellermeijer in verschillende bestuurlijke contacten nadrukkelijk aandacht gevraagd voor het herstellen van halte Grote Beer. De regioraadsleden dienden op 10 juli, tijdens een vergadering van de regioraad, een motie in. Daarna was er opnieuw bestuurlijk contact geweest tussen de wethouders Ellermeijer en  Dijksma (Amsterdam), van wie de laatste voorzitter is van het dagelijks bestuur en portefeuillehouder OV van de Vervoerregio.

Spitsbus

Dijksma gaf aan nog éénmaal naar het vraagstuk te willen kijken. Met het resultaat dat dus de spitsbus 242 in september stopt op halte Grote Beer. Volgens de Vervoerregio wordt hiermee voor bijna 70% van de oorspronkelijke in- en uitstappers op deze halte een goed alternatief wordt geboden.

Druk

De bestuurlijke druk is volgens Ellermeijer fors opgevoerd. Door de Vervoerregio zouden al een flink aantal verbeterpunten ten aanzien van Amstelveen zijn ingewilligd. “Met deze oplossing voor de halte Grote Beer is voor dit moment het hoogst haalbare resultaat bereikt”, zegt hij. “Tegelijkertijd blijf ik me, samen met de regioraadsleden, actief inzetten voor verdere optimalisatie in het openbaar vervoer in Amstelveen. De bediening en bereikbaarheid van ziekenhuis Amstelland en die van de wijken (fijnmazigheid) hebben hierbij mijn bijzondere aandacht”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.