Een paar honderd kinderen gaan volgende week (23 tot 27 juli) weer hutten bouwen op het grasveld aan Grote Beer in Middenhoven. Het thema van het Huttendorp De Meent is dit jaar ‘(W) onder Water Wereld’. Van maandag 10.30 af worden er tot en met donderdag elke dag tot 16.00 uur door kinderen van 6 tot en met 12 jaar hutten gebouwd.

Donderdag is er een Bonte Avond (18.00-20.30) en vrijdag worden de hutten weer afgebroken. Voor de begeleiding en het afbreken op vrijdag zijn er trouwens nog volwassenen als vrijwilliger nodig. En op de bonte avond ook meer dan tweehonderd door vrijwilligers thuis gebakken pannenkoeken.

Vrijwilligers

Het dorp wordt al meer dan 20 jaar georganiseerd en nu al een paar jaar volledig door vrijwilligers gedraaid. Behalve hutten bouwen zijn er ook activiteiten als knutselen, voetbal, speurtocht, spelletjes en er zijn springkussens. Op donderdagavond van 19.00 uur af zijn ouders en andere bezoekers welkom om de hutjes en de optredens van de kinderen te komen bekijken.

Naast het bouwen zijn er de hele week andere activiteiten waar de kinderen aan kunnen deelnemen. “Op donderdag sluiten wij de bouwwerkzaamheden af met een gezamenlijke maaltijd en de Bonte Avond”, zegt de organisatie.

Leiding

De kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene het veld verlaten en moeten ook bij ziekte of een afspraak door een oudere worden opgehaald. Wie als ouder of begeleider vóór vier uur komt, moet zich eerst melden bij de leidingtent. Daar wil men ook de actuele telefoongegevens va de ouders hebben en worden ook eventuele medicijnen van de kinderen in ontvangst genomen.

Verder zijn ouders alleen bij de start van de dag, als zij kinderen brengen, tijdens de lunchpauze en aan he einde van de dag (voor ophalen) welkom met uitzondering van de zogenoemd ‘hulpouders’ en de maandagochtend als men zijn kinderen bij de start van het hutten bouwen kan helpen. Vrijdag om 12 uur wordt iedereen verwacht om voor twaalf uur op te helpen ruimen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.