Dat de twintig startende ondernemers nou zelf met hun bedrijf een product maken, kan eigenlijk van geen van allen worden gezegd. Vrijwel allemaal zijn ze met hun bedrijf actief in moderne dienstverlening als coach, trainer, mediator, presentatie, mindfulness enzovoort. Meest herkenbaar was Femke Okx die een redactiebureau (Chapeau) begon, zoals trouwens talloze freelancers.

Het coachprogramma voor beginnende ondernemers ZAAI wordt intussen door de gemeente ondersteund. Bij provinciaal ondernemer van het jaar Loogman vond donderdag het ‘slotfestival’ plaats van degenen die dit jaar een soort cursus, veelal gegeven door ondernemers, hebben gevolgd en ook aan netwerken deden. Natuurlijk was wethouder Floor Gordon van economische zaken er bij, evenals directeur Darshan van Egmond van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA).

Masterclasses

Veel deelnemers aan ZAAI waren positief over het programma. Volgens de gemeente hadden zij veel gehad aan masterclasses sales en social media, alsmede aan coachgesprekken. Alexandra Alan van het door haar gestichte Scaidata vertelde voor het eerst in het openbaar te spreken in het Nederlands. Zij is van buitenlandse afkomst, Haar bedrijf maakt software voor data-analyse en workflow automatisering. Volgens haar kunnen ondernemingen daardoor een marketing en verkooprapport, waar zij anders twee weken aan werken, in tioen minuten maken. “Ik ben blij het ZAAI traject te hebben gevolgd en dat de gemeente in ondernemers wil investeren”, zei ze.

Volgens wethouder Floor Gordon is Amstelveen een ondernemende gemeente. “Een versterking van de ondernemerskracht draagt in belangrijke mate bij aan dat economische karakter”, zegt ze. Ook de Rabobank heeft het traject gesteund.

http://zaaiamstelveen.nl/zaaideelnemers2018/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.