Van 16 tot en met 27 juli is de Amsterdamseweg afgesloten ter hoogte van de Keizer Karelweg.  Dat is nodig voor de aanleg van een rotonde en aanpassingen aan de verkeerslichten bij de kruising de Amsterdamseweg – Graaf Florislaan.

Door de rotonde kunnen fietsers en voetgangers met voorrang oversteken. Volgens de gemeente wordt daardoor de verkeersveiligheid vergroot en de doorstroming te verbeterd Er komen ook nieuwe verkeerslichten op het kruispunt. De nu bestaande verkeerslichten zijn sterk verouderd.

Wegens de werkzaamheden wordt de weg afgesloten voor al het gemotoriseerde en fietsverkeer. Uitgangspunt is dat de weg 28 juli weer open gaat. Er vinden dan nog wel enkele kleine afrondende werkzaamheden plaats, maar de leveren geen kast voor het verkeer op.  Tijdens de afsluiting maakt aannemingsbedrijf KWS lange werkdagen en werkt het zo nodig in het weekend door.

Zowel vooraankondiging, omleidingsroutes en stremmingen staan aangegeven op borden. Op www.amstelveen.nl en doorlinken naar Werk in uitvoering,  staat de laatst beschikbare informatie, waaronder de omleidingsroutes. Ook het fietsverkeer krijgt te maken met een omleidingsroute. De woningen en bedrijven blijven te voet bereikbaar (rekening houdend met omleidingsroutes).

Busverkeer

Gedurende de volledige afsluiting rijden de bussen 242, 347 (N47), 357 (N57), 348 en 358 via de Beneluxbaan een omleidingsroute. De haltes Graaf Florislaan en Kalfjeslaan vervallen. Berichtgeving van Connexxion via www.connexxion.nl.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.