Behalve Amsterdam, waar Femke Halsema burgemeester wordt, krijgt ook het in Amstelveen gevestigde KPMG een vrouw aan de top. Bij het de laatste jaren veelvuldig wegens wantoestanden in het nieuws gekomen accountantsbureau wordt Stephanie Hottenhuis (53) de van buiten gehaalde bestuursvoorzitter.

Zij leidde de laatste jaren ingenieursbureau Arcadis, het voormalige Heidemij. Het door schandalen getroffen, maar desalniettemin kennelijk door de lokale politiek bewonderde bedrijf, waaraan de gemeente jarenlang de tot nationaal symbool verworden leegstand van kantoren dankt, versleet de laatste jaren al de nodige topmannen.

Vorig jaar nam jonkheer Albert Roëll er afscheid. Hij kon niet samenwerken met de door Bernard Wientjes geleide Raad van Commissarissen, was het nieuws dat naar buiten kwam. Hottenhuis zegt het een eer te vinden nu de toko te mogen runnen. Overigens wordt zij geen partner, zoals doorgaans haar voorgangers, omdat zij zegt onafhankelijk te willen blijven.

Hoeders

Volgens haar zijn accountants de hoeders van het economische verkeer, maar daar denkt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) blijkbaar inmiddels heel wat genuanceerder over. Die constateerde dat het vak niet meer is wat het ooit was en tegenwoordig nogal eens de andere kant op kijkt als klanten geld willen wegsluizen of andere op gespannen voet met de wetgeving staande dingen doen. Zes van de acht controledossiers waren bij KPMG onvoldoende.

2 REACTIES

  1. Als bestuursvoorzitter is mevrouw Hottenhuis niet onafhankelijk van de partners. Als eigenaars van de tent kunnen zij haar immers ontslaan als zij hun om één of andere reden niet bevalt.

    Het vorige KPMG-gebouw verdient een plaats op Raats monumentenlijst als symbool van bestuurlijke onmacht en foute beslissingen. De locatie naast de A9 is daarvoor passend.

  2. Alle twee gebouwen getuigen al van een grootheidswaan een noord korea waardig. Daarbij komt ook nog dat hun werk nergens op lijkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.