De VVD-fractie in de gemeenteraad zegt te gaan werken aan een ‘plan van aanpak’ om de toenemende auto-inbraken te beteugelen. Dat bestaat blijkbaar niet of raadslid Benjamin Smalhout (foto rechts), die er in de komende vergadering van de raadscommissie van Algemeen Bestuur en Middelen vragen over wil stellen, is niet op de hoogte van wat politie en de voor openbare orde verantwoordelijke burgemeester al op dat gebied doen. 

Vorig jaar mag dat de hoeveelheid inbraken in auto’s met 40% zijn gedaald. De laatste maanden stijgt die weer schrikbarend. Wat niet wegneemt dat Amstelveen de veiligste middelgrote gemeente is volgens de monitor op dat gebied. Terwijl toch ook vrijwel elke dag een woninginbraak plaats vindt. Blijkbaar scoort de gemeente op andere terreinen beter, vandaar het scoringscijfer.

Praktijken

De VVD bekommert zich blijkbaar vooral met slachtoffers van auto-inbraken, c.q. van ‘dit soort praktijken’, zoals Smalhout ze noemt. Deze week was hij persoonlijk bij één van hen. Namelijk bij Jacinta van den Heuvel. De werkt voor een groot bedrijf en woont ruim tien jaar in Amstelveen, waar dezer dagen het raam van haar voor haar woning geparkeerde auto werd ingeslagen. Stuur en airbag bleken gestolen.

Zoals elke fractie wil ook de VVD paal en perk stellen aan het groeiend aantal auto inbraken. De liberalen melden het nog maar eens. Wat er bij het slachtoffer is gedaan, wordt overigens niet duidelijk.

 

 

4 COMMENTS

 1. VVD, stop met te hard rijden in de bebouwde kom (en elders), stop met door rood licht rijden, stop met scooters op de fietspaden en in voetgangersgebieden, stop groei van Schiphol, stop met vuurwerk, stop de verbreding van de open verkeersgoot A9 en stop geluidsoverlast door evenementen, festivals en horeca.

  Er is, kortom, veel achterstallig werk aan de winkel, VVD!

 2. Wanneer gaat de VVD zich echt eens bezig houden met belangrijke zaken zoals woningen tot €1000,— en een goed functionerend OV ipv deze kleine issue’s , op welk gebied ze trouwens ook niets bereiken.

  • @Frank,

   Vraag je eens af waar de VVD zich met die pr-momentje mee bezig houdt? Nou, alleen pr.

   Om criminaliteit tegen te gaan zal de pakkans omhoog moeten. Daar zal een goed functionerende recherche voor nodig zijn. Dat blauw op straat rijdt alleen reactief van oproep naar oproep krijgt slecht betaald, wordt slecht behandeld, ontvangt te weinig ondersteuning en wordt veel te weinig getraind.

   Nu zijn er over de jaren heel wat mensen vermoordt hier in de omgeving. Dan zou je verwachten dat de recherche teams heeft die zich bezig houden met illegale vuurwapens. Nee hoor, er is op dit moment geen enkel rechercheteam bezig met de handel in illegale vuurwapens. Nou, bedankt VVD!

   Men wil nu gedetineerden op dezelfde wijze gaan aanpakken als statushouders over de afgelopen jaren mbt integratie. Die gevangenissen zitten vol met geestelijk gehandicapten, gestoorden, verslaafden en mensen met allerlei trauma’s. Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

   Van de week hoorde ik het gerucht dat de VVD zwarte Piet wil afschaffen. Wat heeft zwarte Piet de VVD ooit aangedaan? Leave zwarte Piet alone, this will not stand. Red Nederland, stop de VVD!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.