Een record eigenlijk. Binnen tien minuten waren 150 haringen verorberd. Het gebeurde vrijdag in buurtcentrum De Bolder, waar wethouder Marijn van Ballegooijen een haringparty voor senioren opende. Hij had zich, naar zijn zeggen, wat bezorgd gemaakt, omdat hij vreesde dat alle ouderen nu eenmaal achter de geraniums zitten. 

Dat bleek op het zonnige terras van De Bolder niet helemaal waar. Er waren zo’n honderd mensen naar de feestelijke party gekomen, georganiseerd door zelfstandig op dat terrein werkzame onderneemster Enny van Arkel, in opdracht van Stichting Gouden Dagen. Zij was er ook toen die kort geleden een plaatselijke afdeling kreeg, gericht op ontmoeting van senioren en maandelijks een bijeenkomst houdend in een van de lokale verpleeghuizen.

Veiling

De haringparty werd afgesloten met een veiling, waarvoor lokale ondernemers producten en diensten beschikbaar stelden, die ruim € 700 opbracht voor de stichting en geleid werd door een echte veilingmeester. Behalve schilderijen en een door de aan De Bolder verbonden breiclub, was er onder er een tegoedbon voor een gratis testament, beschikbaar gesteld door notariskantoor Voorneman Geenen in Buitenvelder, die voor € 410 werd geveild.

De 150 haringen waren beschikbaar gesteld door AH in Groenhof. Een rekensom leert dat de party niet bepaald uitbundig was. Er was één haring voor iedereen e, voor de helft van het gezelschap, dat behalve uit senioren ook uit enkele raadsleden en een dort vrijwilligers bestond, was er een tweede. Dat geluk trof nauwelijks de ouderen die per rolstoel waren gekomen, want die konden niet, zoals de goed ter been zijnde lieden naar het tafeltje waarop de rest lag.

Jukebox

Volgens de gemeente was het de eerste Haringparty voor senioren in Amstelveen. Er waren behalve AH ook andere sponsoren en mensen die het evenement mogelijk hadden gemaakt. Gouden Dagen zorgde ook voor levende muziek van een damestrio die als ‘levende jukebox’ liederen van een lange lijst zongen waaruit de aanwezigen konden kiezen. Het repertoire varieerde van Het Dorp tot Halleluja en De Vlieger tot Je Loog Tegen Mij.

Ook de Hendrik Maria Stichting, waarvan secretaris Hans Bulsing korte tijd aanwezig was, hoorde bij de organisaties die het feestje mogelijk hadden gemaakt,

Volgens wethouder Van Ballegooijen vindt de gemeente het heel belangrijk dat aandacht wordt geschonken aan senioren. “Het is heel goed om senioren in Amstelveen met elkaar en de buitenwereld te verbinden en hen een gezellige middag te bezorgen”, zei hij.

Koffie-ochtenden

Gouden Dagen houdt maandelijks koffie-ochtenden in de elkaar afwisselende tehuizen Groenelaan, Klaasje Zevenster, Nieuw Vredeveld, Zonnehuis Amstelveen en Zonnehuis De Luwte. Voor meer informatie kan men met die tehuizen contact opnemen.

Directeur van Gouden Dagen Jan Romme zei dat er veel haringparty’s zijn voor de elite, zoals op Nijenrode en tal van locaties in Amstelveen. “Maar wij willen daer ook een voor jullie is”, zei hij.  Romme herinnerde er aan hoe Gouden Dagen begin dit jaar van start gin in het Amstelveense raadhuis, met muziek, ontmoeting eem hapje en een drankje. “Vanaf deze zomer willen we graag gaan beginnen met de Gouden Wensen. Voor senioren die een wens hebben waarvan ze altijd al hoopten dat hij ooit nog eens in vervulling zou gaan? Dit doen wij dan in samenwerking met bedrijven en serviceclubs in Amstelveen.”

Meer informatie over Gouden Dagen: www.goudendagen.nl.

Evenals de wethouder, het zingende trio en de veilingmeester was Romme overigens moeilijk te verstaan, wegens het ontbreken van een geluidsinstallatie op het terras, anders overigens dan tijdens de feestdag, waar onlangs koren zongen. FOTO: Gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.