Het bij kinderen favoriete tunneltje in het speelpark aan de Burgemeester Haspelslaan en Lucas van Leydenweg is opgevrolijkt met ook door kinderen aangebrachte graffiti. In het speelpark is een beweegparcours en zijn skatevoorzieningen te vinden.

Woensdag (27 juni) kleurden kinderen, samen met kinderburgemeester Varvara en wethouder Floor Gordon, de muren van het tunneltje. Onder begeleiding van professionele graffitispuiters brachten zij met beschermde kleding een muurschildering aan met het thema ‘spelen’.

Rolschaatsbaan

Volgens wethouder Floor Gordon van Integraal Wijkbeheer wordt de aantrekkingskracht van de in het groen verscholen skatebaan vergroot. Het speelpark ligt bewust omringd door groen. “Dat maakt het spelen voor kinderen avontuurlijker”, denkt Gordon. “De baan is ooit aangelegd om te kunnen rolschaatsen en wie weet, wordt dat ooit weer ‘in’. Kinderen kunnen er nu steppen, fietsen, skaten en natuurlijk BMX’en.”

Floor Gordon hoopt dat de belangstelling voor het multifunctionele speelpark toeneemt. Het er naast gelegen speelbadje wordt volop gebruikt. Eigenlijk vindt men in dit deel van Elsrijk voor alle leeftijden speelgelegenheid.

Graffiti-art

De graffiti schildering werd verzorgd door Graffitinetwerk. Medewerkers daarvan brachten eerder samen met inwoners kunst met het thema natuur en sport aan op de fietstunnel onder de Beneluxbaan bij de Hammarskjöldsingel. Bijna drie jaar later blijkt de tunnelschildering nog net zo mooi als bij het aanbrengen ervan.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.