In de aula van Scholengemeenschap Panta Rhei werd dinsdag het project Day for Change afgesloten. Derdejaars mavoleerlingen en leerlingen in de richting Ondernemen & Verkoop hebben bij dit project in groepjes hun eigen minionderneming opgezet.

Met behulp van een microkrediet, voorgefinancierd door de Rabobank Amstelland, maakten zij échte winst. Verschillende ondernemers uit Amstelveen stonden de leerlingen bij tijdens de voorbereidingen. Het project is dus een voorbeeld van samenwerking tussen het Amstelveense bedrijfsleven en onderwijs.

De gemaakte winst komt ten goede van de Stichting Day for Change, die daarmee de verstrekking van microkredieten in de Derde Wereld mogelijk maakt. De vmbo-leerlingen komen op deze manier in aanraking met ondernemerschap én leren tegelijkertijd het nodige over economische verschillen in de wereld.

Cheque

Dinsdag presenteerden de leerlingen het resultaat van hun miniondernemingen en keken ze terug op hetgeen ze geleerd hebben. Ze deden dit in de vorm van een informatiemarkt. Daarbij waren ook de Rabobank Amstelland en verschillende ondernemers uit Amstelveen die de leerlingen hebben ondersteund, aanwezig. Namens de leerlingen overhandigde docent Kimberly van Smoorenburg een cheque met de mooie opbrengst van EUR 460,75 aan Rixt Lanting van Stichting Day for Change.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.