Van 13.00 uur af schildert Gijs Donker zondag 8 juli live een portret van schrijfster Eva Posthuma de Boer in Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat 50. Daar wordt op het ogenblik een tentoonstelling van werken van zijn door zelfmoord overleden broer Aad Donker gehouden. Over leven en werk van die laatste schreef Posthuma de Boer haar nieuwe roman ‘En het wonder ben jij’, dat bij de opening van de expositie werd gepresenteerd.

Met zijn broers Gijs en Justus verwierf Aad zich begin jaren negentig bekendheid als leden van het kunstenaarscollectief After Nature. Zij mkwamen vooral in de publiciteit door hun live performances: In Galeries en Musea schilderden zij live op een aanvankelijk grote witte doeken, te midden van publiek.

Het boek van Eva Posthuma de Boer was de aanleiding voor de tentoonstelling van  Aad Donker (1967 – 1998) die tot en met 12 augustus in het museum te zien is. Samen met Gijs Donker, de oudste broer van Aad, maakte de schrijfster een selectie uit de honderden zelfportretten die Aad schilderde.

www.jvdtogt.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.