De hoop op een oplossing voor het geschil tussen werkgevers en werknemers in het streekvervoer lijkt vervlogen. Van woensdag af wordt drie dagen lang gestaakt door buschauffeurs  in heel Noord-Holland, dus ook in Amstelveen.

De staking was even uitgesteld, want die zou eerst maandag beginnen. De vakbonden meenden tot een vergelijk met de werkgevers over de cao te kunnen komen. Maar volgens vakcentrale CNV zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao in het openbaar vervoer opnieuw stuk gelopen. Die heeft de leden opgeroepen woensdag het werk 72 uur neer te leggen, meldt Jean-Marie Severijns van CNV Vakmensen.

Er rijden in Amstelveen in principe geen bussen op woensdag, donderdag en vrijdag. Overigens laat FNV nog een minimaal kiertje open, omdat het vanavond met de achterban overlegt.

Volgens de onderhandelaars van de bonden, die eerst enig optimisme tentoon spreidden omdat zij weer met de werkgevers aan tafel zaten, is dat overleg een drama geworden. “De werkgevers weten van geen wijken”, zeggen ze. De bonde willen een betere roosterindeling voor hun mensen (bijvoorbeeld behoorlijke sanitaire pauzes) en loonsverhoging. Vandaar de actie, waarschijnlijk ook door het FNV gesteund, vanaf woensdag.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.