Floortje Gordon

De coalitie, waarop het college van B&W steunt, bestaat uit lokale partijen. Dat suggereerde wethouder Floor Gordon (D66) bij de presentatie van de zogenoemde perspectiefnota 2019. Zij reageerde daarmee op de opmerking van amstelveenblog.nl dat, terwijl overal in het land de lokale partijen (mee) besturen, in Amstelveen alleen drie landelijke regeren. Behalve D66 zijn dan VVD en PvdA.

Terwijl de lokale partijen wel zijn gegroeid. Actief voor Amstelveen kwam met twee zetels in de gemeenteraad en daarnaast behield Burgerbelangen er vier zetels (terwijl het aantal stemmen met 900 ten opzichte van de vorige verkiezingen toenam. Bovendien bestaat er een Ouderencombinatie Amstelveen (OCA) met één zetel. In het vorige college deed Burgerbelangen (bbA) mee, die wethouder Peter Bot leverde.

Gordon wees er op dat in haar geval het wel om de afdeling Amstelveen van D66 gaat. Maar de landelijke partijen volgden in Amstelveen allemaal de landelijke trends in de uitslag van de verkiezingen. Landelijk zakte D66, plaatselijk ook. In omgekeerde richting bewoon de VVD zich nationaal en daardoor ook plaatselijk, zodat die partij nu tien zetels heeft. De PvdA zakte zowel landelijk als plaatselijk, al behield die partij wel drie zetels in de gemeenteraad.

Ook met de thema’s volgen de plaatselijke afdelingen over het algemeen de landelijke. Zo noemt D66 zich zowel nationaal als in Amstelveen een onderwijspartij.

Schiphol

Floor Gordon is zaterdag niet namens de gemeente bij de protestbijeenkomst tegen groeiende luchtvaart op het Museumplein geweest. Dat kondigde zij woensdag in de gemeenteraad al aan, na vragen daarover van fractievoorzitter Martin Kortekaas van GroenLinks. Die had kennis genomen van het feit dat de GGD weinig risico’s ziet voor studenten in Kronenburg, waar de gemeente een uitbreiding van Uilenstede wil, die door het Rijk op grond van het Luchthaveninrichtingsbesluit Schiphol (LIB) wordt tegen gehouden. De vraag van GroenLinks was of de GGD ook naar de luchtkwaliteit had gekeken, waarop Gordon antwoordde dat het nu om geluidhinder gaat. De wethouder zei wel blij te zijn met RIVM-onderzoek naar schadelijke gevolgen van ultra fijnstof, maar wilde op de uitslag daarvan niet vooruit lopen.

8 REACTIES

 1. “We hadden op veel plekken goud, maar hebben nu zilver in handen. Dat betekent een plek op het podium.”

  Muahahahahahaha.

  Dat was Alexander Penthouse na de laatste verkiezingen.

  En verdomd D666 doet toch weer mee.

 2. Toen de landelijke VVD zich tijdens de gemeenteraadsverkiezingen olv premier Rutte actief in Amstelveen manifesteerde, liet deze ‘onafhankelijke’ lokale blogger zich daarbij glunderend fotograferen.

  • Ja, walgelijk. Maar de Pol Pot aanhangers van Groenlinks deden dat ook. De SP was natuurlijk de wijken in om misstanden te zoeken, anders waren zij ook wel bij dat handen schudden geweest. Gemiste kans.

 3. Zegt de mevrouw die omwillle van politieke ambities niet eens haar eigen door haar ouders gegeven naam wil blijven gebruiken.
  Floortje Gordon-De Bruijn dat is haar naam.

  Zegt de D66-wethouder waarvan de lijsttrekker Maaike Veeningen van de AMSTELVEENSE lijst die nog campagne voerde met PECHTOLD (ook een echte Amstelvener!) omwille van carrieremove en een hoger inkomen, liever wethouder in een andere gemeente (Almere) werd zonder daar ooit gewoond te hebben.

  En deze Maaike Veeningen heeft voor Amstelveen nog een HWC-presentje achtergelaten, nieuwbouw kost 26 en geen 17 miljoen (!). Maar dat zal haar in Almere een rotzorg zijn!

  Tot zover de lokale ambities van D66-mensen.

  Floortje, maak het de kat wijs?!

 4. Veeningen gaat dezelfde fouten maken in Almere, komt men t.z.t. wel achter. Als het te laat is. Een beetje Drol kan nooit een volledige drol worden.

 5. D66 is een lokale horecapartij en verder een aanhangwagen van ondernemerspartij VVD. Bewoners moeten van beide niet te veel verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.