Veeningen en Bot werden toegesproken door burgemeester Eenhoorn. FOTO: amstelveenweb.com

Cadeaus hoefden zij niet, maar wie wat wilde geven werd beleefd verzocht geld over te maken naar de Johan Cruijff Foundation. Dat sloot aan bij de loopbaan van ex-wethouder Peter Bot (Burgerbelangen), die zelf sportleraar is geweest en als gemeentelijk bestuurder ook Sport onder zich kreeg. Samen met Maaike Veeningen (D66) nam hij vrijdag in de Annakerk afscheid, Beiden keerden niet terug in het nieuwe college van B&W. Bot wegens gezondheidsproblemen en Veeningen, omdat zij wethouder is geworden in Almere.

Zij is van een gemeente met 90.000 inwoners naar één van meer dan 200.000 gegaan,

FOTO amstelveenweb.com

memoreerde burgemeester Bas Eenhoorn, die daarin een promotie zag. In Amstelveen heeft Veeningen veel gedaan op het gebied van onderwijs, haalde zij de internationale school Amity binnen, manifesteerde zij zich als wethouder Economische Zaken wat internationale connecties betreft en onderhield zij goede contacten met het bedrijfsleven in Japan, zei Eenhoorn.

Aardigste wethouder

Bot heeft zich onder meer bewezen in het binnenhalen van het Nationaal Tenniscentrum. Eenhoorn: “Het is geweldig wat jij allemaal voor de sport hebt gedaan. Hij was sinds de tweede wereldoorlog de aardigste wethouder die we ooit hebben gehad in Amstelveen. Het is ontzettend jammer dan het zo allemaal moest lopen.”

Met Bot verdween ook Burgerbelangen uit het college, dat nu alleen wordt voortgezet door VVD, D66 en PvdA. Namens het Sportbedrijf sprak directeur Peter Verwaasdonk hem toe. Volgens hem heeft Bot vier jaar lang als wethouder topsport bedreven. Hij zei samen met Bot te hebben opgetrokken en uitte zijn waardering voor de open en positieve manier waarop de gemeente in de figuur van de wethouder de sportwereld en initiatieven van het Sportbedrijf en verenigingen tegemoet trad. “Vaak was er veel politieke moed voor nodig.”

Directeur Darshan van Egmond van Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) sprak Maaike Veeningen toe en zei dat die voor ondernemers van groot belang is geweest. “Zij hebt ze het respect gegeven dat zij verdienen.” In het bijzonder prees zij de medewerking van Veeningen aan de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar en de start die de wethouder maakte met het fenomeen citymarketing.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.