Floortje Gordon

De verkoop van 28 luxe woningen in Westwijk-Zuid, die minimaal een half miljoen euro kosten, start zaterdag (23 juni) in The Winekitchen at Sea aan de Ouderkerkerkaan 2 (voormalige Bajes). Men kan daar van 11.00 tot 14.00 uur terecht. De woningen worden aangeboden onder de naam Westrijck.

Er worden drie types aangeboden: rijwoningen, twee-onder-een-kap en een vrijstaande woning met een woonoppervlakte tussen de 128 en 190 vierkante meter. De prijzen zijn vanaf 499.000 euro vrij op naam.

Wethouder Floor Gordon van Ruimtelijke Ordening haast zich in een brief aan de gemeenteraad te zeggen dat de dure huizen passen in het bestemmingsplan, waarmee Westwijk-Zuid wordt afgerond. Met Phanos werd in 2006 een overeenkomst getekend voor de bouw van 1075 grotendeels betaalbare woningen, maar dat bedrijf ging failliet.

Een deel ervan was al gebouwd, toen Eigen Haard de zaak overnam. ‘Voor het bouwen van deze laatste stukjes grond is in 2015 een overeenkomst gesloten met Eigen Haard. Deze overeenkomst is bekrachtigd door het toenmalige college van b en w”, meldt Gordon.

Programma

Het programma omvatte 305 sociale huurwoningen, 318 betaalbare koopwoningen, 304 middeldure koopwoningen, 116 dure koopwoningen en 32 dure huurwoningen. Gordon: “De start van de bouw van deze laatste woningen heeft langer geduurd omdat Eigen Haard de woningen niet zelf meer mocht bouwen en afspraken met een bouwer moest maken.” De laatste 28 kunnen nu dus worden gebouwd. Zij verrijzen tussen Westhove en Legmeerdijk en zijn meegenomen in de herziening van het bestemmingsplan Amstelveen Zuidwest, in 2014 door de gemeenteraad vastgesteld.

Omdat Westrijck daarin past kon met een omgevingsvergunning worden volstaan.

 

 

1 REACTIE

  1. En maar weer duur, duur en nog eens duur. Op de deze plaats had men weer een veelvoud aan betaalbare appartementen kunnen bouwen. En dan komt men met het excuus; Het past in het bestemmingsplan. Ik vraag mij dan altijd af hoeveel mensen kunnen wonen in een plan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.