Jacqueline Hocker

Er moet extra budget komen voor meer voorlichting via het jongerenwerk over alcohol en drugs. De gemeenteraad sprak dan woensdag uit door een motie van Jacqueline Höcker (AVA) unaniem aan te nemen.

Volgens de motie moet de gemeente daarover in gesprek gaan met politie, jongerenwerk, Brijder stichting, sportverenigingen, culturele instellingen en scholen voor voortgezet onderwijs over hoe jongeren het beste bereikt kunnen worden. Maar daarmee, zei wethouder Frank Berhout – die overigens achter de motie stond – zijn de indieners al bezig met de uitvoering van het beleid.

Er moet, kort gezegd, meer naar preventie. Als die wordt verbeterd komen minder jongeren in risicogroepen terecht, waar nu het beleid vooral op is gericht. Onder  meer kan dat door ruimte te maken voor meer voorlichting binnen het lesprogramma van scholen, zegt de motie.

“Minder drugsgebruik willen wij allemaal, want wij houden van onze jongeren”, zei Höcker. Volgens haar is dat gebruik hoog in Amstelveen. Overigens vond de PvdA dat ook ouderen niet moeten worden vergeten, want wat alcoholisme betreft, is ook onder hen een risicogroep aanwezig.

1 REACTIE

  1. Raar die preventie, terwijl je op TV allerlei wijnspecialisten ziet die in hun werkelijk onnavolgbare snobistische vaktaaltje dit aanprijzen.
    Gelukkig mogen wij ons gelukkig prijzen dat er in Amstelveen geen coffeeshop is, maar dat er wel tel nummers bestaan van koeriers die de waar op een afgesproken plaats komen leveren.
    Ook vreemd dat nog geen 10 m over de grens van Amstelveen al een coffeeshop staat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.