In een bomvolle Kruiskerk reikte wethouder Floor Gordon (Natuur- en Milieueducatie) maandag prijzen uit aan de winnaars van het zonne-energieproject Plek onder de Zon. Het fantasierijke winnende idee was van groep 7b van basisschool Piet Hein. Die bedacht op zonne-energie werkende dieren die plastic opsporen en daar bakstenen van maken.

Het gaat om de ‘solar bird en zijn buddy’. De kinderen maakten een maquette van zowel de meeuw als de spin. Dit fantasie idee maakt het mogelijk plastic deeltjes op te sporen, op te ruimen en te verwerken tot bakstenen. Een uitvinding die volgens de jury een bijdrage levert aan een actueel probleem. De jury was overtuigd door hun creatieve idee, mooie maquette en duidelijke manier van presenteren.

Bokaal

Wethouder Floor Gordon reikte een glazen bokaal uit aan de winnende groep en een dagje uit: Een fluistervaartocht over het Naardermeer. De tweede en derde prijs gingen naar respectievelijk groep 7c van basisschool Piet Hein voor hun waterzuiverende groene brommer en naar groep 8 van het Palet-Zuid voor hun Wi-Fi lantaarnpaal. Gordon prees alle leerlingen om hun vindingrijkheid, enthousiasme en betrokkenheid bij het thema zonne-energie.

In het kader van het zonne-energie project Plek onder de Zon bedachten  leerlingen ideeën hoe zonne-energie een bijdrage kan leveren aan een beter leven zowel hier als in ontwikkelingslanden. Wie wil meedoen met een groep leerlingen kan zich melden via https://www.nmedichtbij.nl/scholen-bso/. Of voor ander lesaanbod.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.