Dirk Scheele

Met 26 optredens vindt zondag 9 september in het Oude Dorp van 14:00 tot 21:00 de vijfde editie van het gratis te bezoeken ‘Jazz in het Dorp’ plaats. Een lustrum dus. Op zes podia zijn alle denkbare jazzstijlen te horen en kan men op het festival genieten van  hapjes en drankjes. Ook is er weer een kinderprogramma, dit jaar met kinderheld Dirk Scheele. Het allerleukste festival van Amstelveen en omstreken is ook deze editie weer gratis toegankelijk.

In 2013 ontstond het plan een jazzfestival te organiseren, voor en door Amstelveners. Amper drie maanden later was het zover: de eerste editie van Jazz in het Dorp was een feit. De organisatie hoopte op 800 bezoekers, maar het aantal beliep dat eerste jaar al het tienvoudige. Het was direct duidelijk: Jazz in het Dorp moest een traditie worden.

Lustrumeditie
Op de podia variëren dit jaar de optredens van klassieke jazz tot swingende soul, van funk tot Dixieland en TechnoJazz (want zelfs dát bestaat). De line-up bevat klinkende namen, maar ook veel jong, aanstormend jazztalent, zegt de organisatie. Die wil het volledige programma pas later deze zomer bekend maken, vermoedelijk nadat sponsor Amstelveenz er als eerste mee kan komen. Verder wordt geadviseerd geregeld op de website www.jazzinhetdorp.nl te kijken.

De (100% vrijwillige) organisatie is overigens nog hard op zoek naar vrijwilligers die willen helpen op de dag zelf of bij de opbouw en afbraak, en naar sponsoren die hun naam aan het evenement willen verbinden. Men kan mailen naar info@jazzinhetdorp.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.