Met een feestelijk openingsweekend op 16 en 17 juni start de verkoopexpositie  Gestolde Dromen IX, die tot en met 22 juli wordt gehouden in de showroom van Kunstconsult aan de Smederij 4. Er wordt een collectie glaskunst gepresenteerd uit de periode 1925 tot 2000, van onder anderen Andries Dirk Copier en Willem Heesen.

Kunstconsult is specialist in 20ste-eeuwse toegepaste kunst. De collectie bestaat uit hoogwaardige originele objecten uit de periode 1900 – 1980 met de nadruk op Nederlandse Art Nouveau en Art Deco. Meer info op www.kunstconsult.nl

Tijdens het openingsweekend op zaterdag 16 en zondag 17 juni is de showroom open van 13.00 tot 17.00 uur en daarna op dezelfde uren op woensdag, donderdag en vrijdag. Finissageweekend: zaterdag 21 en zondag 22 juli: 13.00 tot 17.00 uur.

Honderd objecten

Er zijn op de expositie ruim honderd spraakmakende glasobjecten uit de periode 1925-2000 zijn te zien en te koop. Exclusief zijn de fraaie Leerdam Unica uit de collectie Dingemans. Oud-advocaat Jan Mark Dingemans verzamelde decennialang twintigste-eeuwse toegepaste kunst, waarmee hij zich omringde in zijn historische buitenplaats aan de Angstel. Nu huis Geinzicht te koop staat, gaat ook de kunstcollectie van de hand.

‘Unicum’

Tijdens zijn werkzame leven als advocaat en voorzitter van een groot advocatenkantoor maakte Dingemans lange, intensieve werkdagen. Het speuren naar objecten voor zijn verzameling beschouwde hij als een ontspannende afwisseling. Zijn glasverzameling bracht hij voornamelijk vanuit esthetisch oogpunt bijeen. Te midden van werken van Willem Heesen, Floris Meydam en Chris Lebeau bevat zijn glascollectie vooral veel smaakvol bij elkaar gezochte Leerdam Unica van Andries Copier.

Copier (1901-1991) wordt beschouwd als een van de belangrijkste Nederlandse vormgevers van de twintigste eeuw. Dingemans noemt Copier een genie: ‘Zowel technisch als qua praktische verbeelding, vernieuwing en artisticiteit. Een unicum. Copier is zélf een unicum.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.