Henk Bleekemolen

De Cliëntenraad Minima Amstelveen, min of meer de vervanger van de door B&W opgeheven Participatieraad Minima Amstelveen (PMA), is op zoek naar nieuwe leden. De PMA is overigens zelfstandig doorgegaan als vrijwilligers organisatie (VMA). Er zijn nu dus een erkend en een in feite niet door de gemeente erkend hulporgaan voor minima.

De werkzaamheden van degenen die in de (erkende) cliëntenraad willen komen,  bestaan uit het met elkaar bespreken en uitvoeren van het gemeentelijke minimabeleid. De Cliëntenraad adviseert het college van burgemeester en wethouders rechtstreeks over de uitvoering van het minimabeleid, maar die adviezen lopen wel voor de éne participatieraad voor het gehele sociale beleid. Voorheen waren er voor elk onderdeel daarvan aparte participatieraden.

Van ieder lid inzet van de cliëntenraad wordt inzet verwacht voor het houden van een spreekuur of organisatorische taken. Er worden mensen gezocht die zelf hebben ervaren hoe het is van een minimuminkomen rond te komen of op een andere manier kennis hebben verzameld over positie en leefwereld van minima. Zij moeten, zegt de gemeente, in staat zijn erover van gedachten te wisselen met anderen en kunnen samenwerken in een team.

Wie interesse heeft kan contact opnemen met voorzitter Henk Bleekemolen van de raad, die overigens ook voorzitter is van de lokale PvdA, de lokale omroep RTV Amstelveen en het wijkplatform Groenelaan. Telefoon: (06) 11 044 094 of  email: minima@amstelveen.nl.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.