FOTO boven: Alberts en Van Huut Architecten

Blijkbaar om te voorkomen dat met het oude KPMG-gebouw hetzelfde gebeurt als nu met het pand aan de Groen van Prinstererlaan, waar de actiegroep ‘We are Here’ zijn intrek nam, worden daar nu antikraak appartementen aangeboden om te wonen en/of te werken.

Die ruimten zijn beschikbaar á raison van € 250 per maand, inclusief gebruik van water, gas en elektriciteit. VSP Noord-Holland biedt ze aan op Facebook, ten behoeve van bewoners die er geen been in zien allerlei sanitaire voorzieningen en keukens te moeten delen met elkaar. Maar als daar de verbouwing begint, om van het kantoorpand appartementen te maken, moeten de anti-krakers er wel uit. Het gebouw staat dus ook open voor degenen die een atelier of kantoor zoeken.

De aanpak is overeenkomstig het beleid van de gemeente, die eigenaren van lege panden oproep daarin tijdelijke bewoners te huisvesten om kraken te voorkomen. Overigens staat het voormalige KPMG-gebouw niet helemaal leeg, want een gedeelte is na grondige verbouwing nu in gebruik bij Atos, waar wethouder Floor Gordon tot voor kort werkte. Het is een IT-bedrijf.

 

 

3 REACTIES

  1. Heeft dat kraken tenminste nog enige nut gehad. Hoe lang staat dat gebouw niet voor het grootste gedeelte leeg. Is toch ook anti-maatschappelijk gedrag, hoewel dat wel weer bij wet is toegestaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.