Johan Remkes

Over het profiel van de nieuwe Commissaris van de Koning, opvolger van Johan Remkes, kan iedereen in de provincie meepraten. Zij moeten dan online een enquête invullen. Provinciale Staten gebruiken de uitkomsten van deze enquête bij het opstellen van de profielschets die in de uiteindelijke vacature voor de nieuwe commissaris van de Koning komt.

Bij de zoektocht naar een nieuwe commissaris komen vragen aan de orde als: Moet het iemand zijn met veel ervaring in de politiek, betrokken, gemakkelijk te bereiken en duidelijk zijn? En moet hij dicht bij de inwoners van Noord-Holland staan?

Noord-Hollanders kunnen tot en met 1 juli meepraten over hun nieuwe commissaris via www.noord-holland.nl/jouwcdk. Op deze website staat informatie over de rollen en taken van een commissaris. Hier kunnen Noord-Hollanders ook laten weten aan welke eigenschappen zij de voorkeur geven. Moet de cdK de weg weten in politiek Den Haag en Brussel of eerder goed weten wat er speelt in heel Noord-Holland?

Installatie

Daarnaast kunnen inwoners van Noord-Holland in een open vraag aangeven welke eigenschappen en vaardigheden zij nog meer belangrijk vinden. Twintig inzenders maken kans om als gast van Provinciale Staten aanwezig te zijn bij de officiële installatie van de nieuwe commissaris.

Zorgvuldig

De huidige commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, legt zijn functie begin 2019 neer. Provinciale Staten van Noord-Holland maken een profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning. Dat is een overzicht van eigenschappen en ervaringen die de basis vormen voor de vacature. Om dat zorgvuldig te doen, maken zij graag gebruik van de ideeën van Noord-Hollanders. In september bieden zij de concept-profielschets aan Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan. Daarna stelt de minister de vacature open. De planning is dat Noord-Holland begin 2019 een nieuwe commissaris van de Koning heeft.

2 REACTIES

  1. Nee hoor, hij/zij hoeft geen ervaring te hebben in de politiek en bestuur. Hij/zij hoeft ook niet betrokken, gemakkelijk te bereiken en duidelijk te zijn en hij/zij hoeft zeker ook niet dicht bij de inwoners van Noord-Holland te staan.

    Verder nog onzinnige vragen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.