Hoewel woensdag (30 mei) het faillissement van Verhoef Personenvervoer werd uitgesproken, blijft die firma voorlopig nog wel rijden voor leerlingenvervoer, maar vertraging en uitval is wel mogelijk, waarschuwt de gemeente.

Verhoef is onderaannemer, aan wie Munckhof Taxi een deel van zijn werk heeft uitbesteed. Sinds 1 januari van dit jaar verzorgt die firma ook het vervoer op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), die voorziet in alle mogelijke hulpmiddelen en diensten voor hulpbehoevenden.

B&W zeggen het faillissement van Verhoef te betreuren. “Wij dringen er bij hoofdaannemer Munckhof Taxi op aan de continuïteit zo veel mogelijk te waarborgen en het ongemak te beperken”, laten zij verder weten.

Informatie

De gemeente gaat ouders en verzorgers van kinderen die dagelijks worden vervoerd met een wagen van Verhoef persoonlijk informeren over de ontstane situatie. Inwoners die gebruik maken van WMO-vervoer krijgen bericht als daarin iets verandert. Afgezien van de informatie over ontwikkelingen in het vervoer op de gemeentelijke website. Kan men contact opnemen met het zogenaamde ‘Amstelveenloket’ over eventuele vragen: 020 5404911.

Ook het servicebureau van Munckhof informeert. Voor leerlingenvervoer doet de afdeling Munckhof Regie dat: 077- 397 88 72. En voor wie iets over Wmo-vervoer wil weten is dat de algemene reserveringslijn 020- 441 81 44.

 

2 REACTIES

  1. Pardon, het is toch een kerntaak van de overheid om ook de randvoorwaarden voor kinderen op goed onderwijs te garanderen? Door dit gerommel met die busjes komt toch de continuïteit in gevaar? Kinderen komen te laat op school, dus verstoring van het rooster, wisselende chauffeurs , wisselende ophaaltijden enz. En juist dit soort kinderen zijn extra gebaat bij regelmaat. Dit zeg ik , omdat ik in het verleden 5 jaar verbonden ben geweest aan het SO en aan den lijve heb ondervonden wat dit kan betekenen.
    Daarom zou ik wel eens van de hr. Raat willen vernemen hoe hij denkt dit probleem,op te lossen, aangezien hij in het verleden wel mee reed ( wat ik enkel maar kon toejuichen)met deze busjes en dus de problematiek als geen ander kent.
    Enkel een tel nr waar men info kan krijgen is toch wel erg karig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.