Michel Becker (AVA)

Vooral door een storm van protest er tegen komen er geen drie nieuwe golfholes in de Middelpolder, in het kader van intensivering van Sportpark ’t Loopveld (aan de Aanloop). De lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) claimt daar mede debet aan te zijn. Amsterdam trok voorlopig de plannen terug, nadat op een informatiebijeenkomst op het sportpark (einde april) omwonenden andere belanghebbenden eenparig ‘nee’ zeiden tegen holes in de polder.

Overigens waren AVA en GroenLinks de enige partijen uit de gemeenteraad die de bijeenkomst bijwoonden. Voormalig wethouder Peter Bot van Sport liet in een raadscommissie al aan Michel Becker van AVA weten dat er voor de nieuwe holes heen draagvlak bestaat bij de bevolking.

Ingewikkeld

Overigens is de grondexploitatie ter plekke nogal ingewikkeld. De grond is eigendom van Groengebied Amstelland, van wie Amsterdam ten behoeve van het Sportpark ’t Loopveld huurt, maar ligt wel weer op grondgebied van de gemeente Amstelveen, die ook weer is vertegenwoordigd in het bestuur van de verhuurder.

Volgens projectleider Sjors Koole worden de bestaande plannen door de golf van protest niet aan het Groengebied voorgelegd. Voorlopig zijn de plannen van de baan. ‘Een mooi resultaat van participatie tussen politiek en inwoners en natuurlijk houden wij als Actief voor Amstelveen de vinger aan de pols en blijven deze ontwikkelingen op de voet volgen”, zegt Becker.

Overigens moet de gemeente vergunning voor de uitbreiding van het Sportpark geven, maar bij haar is ook geen plan ingediend. Bot zei destijds het wel logisch te vinden dat omwonenden in het geweer kwamen.

Beraden

In feite ging het om verplaatsing van drie holes, om er in totaal negen te behouden. De drie lopen nu over de sportvelden, die Amsterdam van kunstgras wil voorzien om intensiever gebruik van het sportveld mogelijk te maken. “Naar aanleiding van de peiling onder bewoners en belanghebbenden zal gemeente Amsterdam zich verder beraden over het plan om de drie golfholes te verplaatsen en het sportpark te intensiveren”, staat er in een verslag van de bewuste bijeenkomst van eind april. “Dit doet de gemeente Amsterdam in afstemming met de gemeente Amstelveen en het Groengebied Amstelland. Op dit moment zal de gemeente Amsterdam geen plan ter besluitvorming voorleggen aan het bestuur van Groengebied Amstelland.”

AVA constateert dat er voorlopig niets gebeurt, maar zegt weer op het vinkentouw te springen als er voor het recreatiegebied in de polder kwalijke ontwikkelingen zijn.

 

 

 

 

 

 

1 REACTIE

  1. Prima, dat deze actie is geslaagd, tenslotte zijn er genoeg golfbanen in de buurt.
    Misschien nog een aandachtspunt voor AVA, namelijk het aanpalende buiten Westeramstel. Het buitengebied blijft gehandhaafd, maar Westeramstel wordt verbouwd voor eventueel kantoorgebruik, waardoor de expositieruimte en culturele bijeenkomsten komen te vervallen. Ook kun je je afvragen of er geen groter parkeerterrein komt. Hetgeen het aanzien van het buiten zal aantasten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.